HomeΥΓΕΙΑΤα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν καλό στις νοητικές και κοινωνικές ικανότητες των παιδιών

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια κάνουν καλό στις νοητικές και κοινωνικές ικανότητες των παιδιών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Θετική επίδραση στα μικρά παιδιά από την ενασχόλησή τους με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια βλέπει ομάδα ερευνητών η οποία υποστηρίζει ότι βελτιώνει τις νοητικές και κοινωνικές ικανότητές τους.

Την έρευνα διεξήγαγαν επιστήμονες της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Κολούμπια εξετάζοντας χιλιάδες παιδιά ηλικίας 6-11 ετών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση τα ευρήματα η ομάδα του Κολούμπια υποστηρίζει ότι η συχνή χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών σχετίζεται με αύξηση κατά 1,75 φορές των πιθανοτήτων για λειτουργίες υψηλής διανοητικότητας.

Τα ίδια παιδιά έχουν κατά τους ερευνητές και 1,88 περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καλές επιδόσεις στο σχολείο.

Οι επιστήμονες εκφράζουν, επίσης, την άποψη ότι δεν υπάρχει μεγάλη σχέση ανάμεσα στα παιχνίδια και παιδιά με νοητικά προβλήματα ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζουν οι δάσκαλοι, οι γονείς ή τα ίδια τα παιδιά.

Ωστόσο η επιδημιολόγος Κάθριν Κέις που συμμετείχε στην έρευνα ζητά να μην υπάρξει εκμετάλλευση της έρευνας επισημαίνοντας ότι «είναι σημαντικό να μπαίνουν όρια στη χρήση συσκευών με οθόνη καθώς αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα μιας συνολικής στρατηγικής για επιτυχημένους μαθητές».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση