HomeΣΠΟΡΗ Μπενφίκα στο …Ζενίθ , Παρί και Τσέλσι μια απ τα ίδια με πέρσι.

Η Μπενφίκα στο …Ζενίθ , Παρί και Τσέλσι μια απ τα ίδια με πέρσι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Την Τετάρτη 9/3 είχαμε άλλες δύο ρεβανς για την φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ , ανάμεσα στις  Ζενίτ-Μπενφίκα στην Αγ.Πετρούπολη και στις Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Από τα πρώτα παιχνίδια , οι Μπενφίκα και Παρί Σεν Ζερμέν είχαν πάρει ισχνό προβάδισμα με νίκες με ένα γκολ διαφορά και έτσι ήταν έστω και όχι πολύ ισχυρά αλλά φαβορί.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στις αναμετρήσεις της Τετάρτης με τους Λουζιτανούς και τους Παριζιάνους να ζευγαρώνουν τις νίκες τους και να προκρίνονται στα προημιτελικά.

Για να πάρουμε τα παιχνίδια με χρονολογική σειρά , στην Ρωσία αναμετρήθηκαν Ζενίτ και Μπενφίκα , στην ρεβάνς του 1-0 του Ντα Λουζ.

Οι Πορτογάλοι παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες , ιδιαίτερα στην άμυνα  , χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Ανδρέας Σάμαρης αγωνίστηκε ως στόπερ και μάλιστα είχε και πολύ καλή παρουσία. Παρόλα αυτά , οι Ρώσοι που ήταν και επηρεασμένοι από την χειμερινή διακοπή δεν κατάφεραν να απειλήσουν στο πρώτο ημίχρονο που γενικά ήταν πολύ φτωχό σε φάσεις .

Στην επανάληψη , η Ζενίτ ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Χουλκ στο 69 , ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Σε εκείνο το σημείο η Μπενφίκα αντέδρασε και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες ώσπου τελικά ισοφάρισε  με τον Γκαιτάν στο 85 και πήρε τελικά την νίκη στις καθυστερήσεις με γκολ του Ταλίσκα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων .

Η Ζενίτ πλήρωσε την κόκκινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι που την έκανε να δεχθεί το γκολ στην Πορτογαλία και την λάθος αντίδραση της μετά το γκολ που πέτυχε καθώς είχε ένα ολόκληρο εικοσάλεπτο συν καθυστερήσεις να διεκδικήσει την πρόκριση απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε με μια πειραματική άμυνα λόγω των απουσιών.

Έτσι περιορίστηκε στην πορεία ως τους 16 , πετυχημένη αναλογικά με τις δυνατότητες της αλλά ίσως με μια πικρία γιατί με την κλήρωση που είχε με μια ισοδύναμη αντίπαλο είχε την ευκαιρία για το κάτι παραπάνω.

Η Μπενφίκα επικράτησε σε αυτό το ζευγάρι αφού κατάφερε να μην επηρεαστεί από τις απουσίες της στο 2ο παιχνίδι και από το γκολ που δέχτηκε , καθώς από εκείνο το σημείο και μετά αντί να πέσει η απόδοση της , ανέβηκε και κατάφερε μάλιστα να πάρει και την νίκη .

Από δω και πέρα έχει εκπληρώσει εν πολλοίς τους στόχους τους στην διοργάνωση και μια καλή κλήρωση που θα της δώσει την ευκαιρία να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω θα ήταν κάτι σαν δώρο για τους Πορτογάλους.

Στην Αγγλία , διεξήχθη η ρεβάνς του 2-1 της Γαλλίας ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι. Οι Άγγλοι προσπάθησαν από την αρχή να πιέσουν , είχαν ευκαιρίες με  πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Κόστα αλλά οι Παριζιάνοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν με γκολ του Ραμπιό στο 16 μετά από μαγική πάσα του Ιμπραίμοβιτς.

H Tσέλσι δεν το έβαλε κάτω, αντέδρασε γρήγορα και ισοφάρισε στο 27 με τον Ντιέγκο Κόστα που γενικά ήταν ο καλύτερος της παίκτης ως το σημείο που έγινε αναγκαστική αλλαγή. Είχε μάλιστα και άλλες ευκαιρίες πλην το τέλος του ημιχρόνου η Τσέλσι για το 2-1 αλλά όλες αναχαιτίστηκαν από την άμυνα της Παρί και έτσι το ημίχρονο τελείωσε 1-1.

Στο 2ο ημίχρονο από το 60ο λεπτό και μετά και την είσοδο του Τραορέ αντί του Κόστα , η Τσέλσι δεν μπορούσε να απειλήσει εκτός από μια μεγάλη ευκαιρία στο 65 και 2 λεπτά αργότερα σε μια αντεπίθεση ο Ζλάταν έγινε εκτελεστής από δημιουργός και πέτυχε το 2-1 που ουσιαστικά σήμαινε το τέλος κάθε ελπίδας για την Τσέλσι και μετέτρεπε το υπόλοιπο του παιχνιδιού σε τυπική διαδικασία .

Η Τσέλσι δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση παρότι είχε ένα σκορ στο πρώτο παιχνίδι που της επέτρεπε να έχει ελπίδες και πλέον ,με το πρωτάθλημα να έχει χαθεί προ πολλού και να ελπίζει αλλά όχι ισχυρά , απλά σε ευρωπαϊκή έξοδο , έχει ως μοναδικό της στόχο το Κύπελλο Αγγλίας.

H Παρί Σεν Ζερμέν από την άλλη , βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους καθώς , κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα , είναι στον ημιτελικό του Κυπέλλου και στο Τσάμπιονς Λιγκ ελπίζει σε μια καλύτερη κλήρωση από αυτήν που είχε πέρυσι στο αντίστοιχο σημείο της σεζόν ( Μπαρτσελόνα) για να κάνει το κάτι παραπάνω .

Αυτά όσον αφορά τα δύο πολύ ωραία παιχνίδια που είχαμε σήμερα , αύριο αναμένεται ακόμα περισσότερη δράση με τα πολύ σπουδαία παιχνίδια για τους 16 του Europa League.

Διαφήμιση
Διαφήμιση