HomeΚΡΗΤΗΜάγεψε η… Κρήτη στις εκδηλώσεις «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»

Μάγεψε η… Κρήτη στις εκδηλώσεις «Μία μικρή Ελλάδα στην Αθήνα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις εκδηλώσεις «Μια Μικρή Ελλάδα στην Αθήνα» συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης όπου προβλήθηκαν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει το νησί μας. Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), ο Τομέας Ισότητας της ΕΝ.Π.Ε., ο Δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, με στόχο την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του κάθε τόπου αλλά και των ηθών-παραδόσεων τους.

10

Δέκα Περιφέρειες της χώρας (Θεσσαλίας, Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Αν. Μακεδονίας-Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου) παρουσίασαν τα πιο αντιπροσωπευτικά αποκριάτικα ήθη και έθιμά τους, με έμφαση σε παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ παράλληλα πρόσφεραν από τα περίπτερά τους τοπικά προϊόντα και γευστικά εδέσματα στους επισκέπτες.

2

Η πλατεία Συντάγματος «πλημμύρισε» από κόσμο που παρακολούθησε τις εκδηλώσεις, ενώ στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης  παρουσιάστηκαν τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα του νησιού. Μάλιστα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα τοπικά  προϊόντα αναγνωρίζοντας την μοναδική διατροφική τους αξία.

3

Το περίπτερο της Περιφέρεια Κρήτης πλαισίωσαν μέλη του χορευτικού συγκροτήματος «Κρήσσες» καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Κρήτης Ρένα Κιτσοπανίδου – Μπαρουλάκη με τα μέλη της Ένωσης της.

4

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με την «Παγκρήτια  Ένωση»  και με επικεφαλής τον πρόεδρο της Γιώργο Μαριδάκη, πραγματοποίησε Κρητική Καντάδα στους κεντρικούς  δρόμους της Αθήνας με την συμμετοχή των μουσικών συγκροτημάτων του Γιώργου Λαγουδάκη και Μανώλη Ψαλίδη.  Στην συνέχεια στη πλατεία Συντάγματος παρουσιάστηκε παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα με την  συμμετοχή του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου «Κρήτες» υπό τους ήχους της μουσικής του Νίκου και Γιώργου  Στρατάκη.

5

Στο χαιρετισμό της, η Αντιπεριφερειάρχης, Κρήτης Πρωτογενή Τομέα  Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη, τόνισε την σπουδαιότητα του πρωτογενή τομέα για την οικονομία της Κρήτης και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Περιφέρεια για την προβολή και προώθηση των αγροτικών προϊόντων του νησιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση