HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για τον κόμβο Μουρνιών του ΒΟΑΚ

Σύσκεψη για τον κόμβο Μουρνιών του ΒΟΑΚ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη, και του Δημάρχου Χανίων, Αναστάσιου Βάμβουκα, πραγματοποιήθηκε, σήμερα σύσκεψη σχετικά με το έργο «Κατασκευή των έργων σύνδεσης του κόμβου Μουρνιών του Β.Ο.Α.Κ με την πόλη των Χανίων».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Ελευθέριος Κοπάσης, ο Δ/ντης Συγκοινωνιακών Έργων του Ο.Α.Κ., κ. Γιώργος Αγαπάκης, ο Συνεργάτης του Δημάρχου Χανίων, κ. Κων/νος Μπροκαλάκης, και ο επιβλέπων του έργου, κ. Παναγιώτης Νικολιδάκης.

Μετά την ενημέρωση για την πρόοδο πληρωμής των επικείμενων έργων, διαπιστώθηκε η δυνατότητα έναρξης των εργασιών και παράλληλα η ανάγκη άμεσης ένταξης των έργων για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Επίσης διαπιστώθηκε η δυνατότητα γρήγορης ολοκλήρωσης της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων με την ενεργοποίηση ειδικής διάταξης για τον κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων (για την οποία έχει γίνει σχετική εισήγηση στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Τέλος συζητήθηκε η ανάγκη τεχνικής υποστήριξης στον Ο.Α.Κ. με την ένταξη ποσοστού 4% του προϋπολογισμού του έργου.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη και Προέδρου του Ο.Α.Κ., και του Δημάρχου Χανίων, για την προώθηση του αιτήματος της ένταξης του έργου προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Διαφήμιση
Διαφήμιση