HomeΚΡΗΤΗΣτη βουλή οι ελλείψεις των αστυνομικών τμημάτων Χερσονήσου και αερολιμένα Ηρακλείου

Στη βουλή οι ελλείψεις των αστυνομικών τμημάτων Χερσονήσου και αερολιμένα Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στις σημαντικές ελλείψεις που παρουσιάζουν τα Αστυνομικά Τμήματα Χερσονήσου αλλά και του αερολιμένα Ηρακλείου αναφέρεται ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, ο ηρακλειώτης βουλευτής επισημαίνει τα εξής:

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν Αστυνομικά Τμήματα (ΑΤ) στο Νομό Ηρακλείου που δέχονται μεγάλη πίεση, εξαιτίας της χρόνιας υποστελέχωσης, κυρίως κατά τη θερινή – τουριστική περίοδο.

Συγκεκριμένα, ΑΤ, όπως αυτό της Χερσονήσου, αλλά και αυτό που εδράζεται στον διεθνή  αερολιμένα «Ν. Καζαντζάκης», κυριολεκτικά, αναγκάζονται να λειτουργούν με προσωπικό, πολύ κάτω από τα οργανογράμματά τους, που περιοδικά μόνο και κατόπιν συνεχών πιέσεων ενισχύεται με δόκιμους αστυφύλακες, οι οποίοι καταφτάνουν συνήθως με χαρακτηριστική καθυστέρηση.

Δεδομένου ότι η επερχόμενη τουριστική περίοδος αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως δύσκολη, εξαιτίας του κλίματος που έχει δημιουργηθεί από την ολοένα αυξανόμενη ένταση του μεταναστευτικού – προσφυγικού ζητήματος.

Δεδομένου ότι κατά την τρέχουσα συγκυρία εντείνονται οι απειλές για έξοδο από τον κοινό ευρωπαϊκό χώρο της Συνθήκης Σένγκεν και δεδομένου ότι ο διεθνής αερολιμένας Ν. Καζαντζάκης αποτελεί βασικό σημείο εισόδου – εξόδου τόσο για την χώρα, όσο και για την Ε.Ε.

Δεδομένου ότι η επαρκής στελέχωση των ανωτέρω ΑΤ αποτελεί πάγιο αίτημα κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όχι μόνο των Αστυνομικών Αρχών Ηρακλείου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και των κοινωνικών και παραγωγικών φορέων των εν λόγω περιοχών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και κάποιο χρονοδιάγραμμα ουσιαστικής ενίσχυσης των δύο αυτών ΑΤ;
  2. Αν όχι, πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις αυξημένες ανάγκες για ασφάλεια των εν λόγω περιοχών;»
Διαφήμιση
Διαφήμιση