HomeΣΠΟΡΑστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0

Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν και είχαν ευκαιρίες, Αστέρας και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες.

Η εικόνα του αγώνα

Παρά το γεγονός ότι η ΑΕΚ αγωνίστηκε με τρία χαφ (ο Κορδέρο μεταξύ αυτών) δεν μπόρεσε να ελέγξει απόλυτα την αναμέτρηση. Οχι ότι δεν είχε τη μερίδα του λέοντος στην κατοχή, αλλά κλασικές ευκαιρίες η Ενωση δεν μπόρεσε να δημιουργήσει μπροστά από την εστία του Μπαντή στο πρώτο μέρος.

Τα πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις από τον Αστέρα δεν αξιοποιήθηκαν από την ΑΕΚ παρά μόνο στη φάση του Λαμπρόπουλου στο 20′. Ο στόπερ της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε αβελτηρία των αμυντικών των γηπεδούχων και επιχείρησε να σκοράρει με γυριστό σουτ για να αντιδράσει ωραία ο Μπαντής.

Ο Αστέρας είχε καλές στιγμές μόνο στο ανοιχτό γήπεδο. Με δεδομένο ότι η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ στο τρανζίσιον, οι Αρκάδες βρήκαν καλά σουτ από τους Φερνάντες (24′) και Μπερτόλιο (28′) χωρίς όμως να σκοράρουν.

Στο 32′ προσπάθησε να σκοράρει και ο Δημούτσος, επίσης με μακρινό σουτ, στη μοναδική τελική του Αστέρα από οργανωμένη επίθεση.

Ολα αυτά ίσχυαν για το πρώτο μέρος. Στο δεύτερο το σκηνικό άλλαξε άρδην ειδικά μετά την (αναγκαστική) επιλογή του Πογέτ να αντικαταστήσει τον τραυματία Γιόχανσον με τον Τζιμπούρ και να γυρίσει στα χαφ τον Βάργκας. Η ΑΕΚ έπαψε να έχει την μπάλα, ο Αστέρας ανέλαβε την πρωτοβουλία και έφερε το επίκεντρο του ματς γύρω από την περιοχή του Μπαρόχα.

Στο πλαίσιο αυτού του συναγερμού ο Μπερτόλιο έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του 67′ (απέκρουσε ο Λαμπρόπουλος) και γενικά άσκησε μεγάλη πίεση κερδίζοντας αρκετές φορές και τις δεύτερες μπάλες.

Η ΑΕΚ το μόνο που κατάφερε να κάνει ήταν να απαντήσει στις ευκαιρίες με το ωραίο σουτ του Σιμόες στο 81′ που έδιωξε με ωραίο τρόπο ο Μπαντής. Πέραν τούτου ουδέν για την Ενωση παρά και την προσθήκη του Μπουονανότε ο οποίος πάντως δεν βοήθησε.  Στο τέλος αποβλήθηκε και ο Τζιμπούρ.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης: Μπαντής, Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (82′ Χαμντανί), Μπερτόγλιο, Δημούτσος, Φερνάντες (64′ Τσάβες), Ιωαννίδης (57′ Μάσα).

AEK: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης, Σιμόες, Γιόχανσον (48′ Τζεμπούρ), Κορδέρο, Βάργκας, Μπαρμπόσα (64′ Μπουονανότε), Αραβίδης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση