HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Λούκας Βιγιαφάνιες, επικράτησε με 2-0 του Ατρόμητου στη Λεωφόρο και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα από δύο αγωνιστικές. Δεύτερο… ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» για τον Σεμπάστιαν Λέτο.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Αντρέα Στραματσόνι προέβη σε αλλαγές, σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, καθώς επέλεξε τον Γιώργο Κουτρουμπή αντί του Μάικλ Εσιέν, ενώ παράλληλα έδωσε φανέλα βασικού στον Λούκας Βιγιαφάνιες, ο οποίος αγωνίστηκε ως επιτελικός μέσος, πίσω από τον προωθημένο Μάρκους Μπεργκ σε διάταξη 4-1-4-1.

Στον αντίποδα, ο Τραϊανός Δέλλας, ελλείψει του τιμωρημένου Πολ Κεϊτά, προχώρησε σε αλχημείες, τοποθετώντας τους Χαβιέρ Ούμπιδες και Δημήτρη Γροντή στο χώρο του κέντρου σε σύστημα 4-2-3-1.

Η αναμέτρηση άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πράσινους, αφού μόλις στο 8ο λεπτό ο Λούκας Εβαντζελίστα άνοιξε το σκορ με όμορφο διαγώνιο σουτ, ύστερα από εξαιρετική ασίστ του Βιγιαφάνιες.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και κυνήγησαν το δεύτερο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Βιγιαφανιες (16′) και Παναγιώτης Βλαχοδήμος (17′) δεν ολοκλήρωσαν με επιτυχία την προσπάθειά τους.

Μετά το 25′, ο Ατρόμητος άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του, ανέβασε απόδοση και έχασε μία σημαντική ευκαιρία με τον Δημήτρη Γροντή στο 30ό λεπτό.

Ο Ντάνιελ Πράνιτς ήταν εκτός θέσης, ο Αντονί Λε Ταλέκ το εκμεταλλεύτηκε, έκανε το γύρισμα, αλλά το πλασέ του Έλληνα άσου κατέληξε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Λουκ Στιλ.

Τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος, μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του δραστήριου Βιγιαφάνιες που πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Περιστεριώτες μπήκαν καλύτερα, κυκλοφόρησαν την μπάλα κι είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο 62′ και πάλι με τον Γροντή, το σουτ του οποίου πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Στιλ.

Ο Στραματσόνι, βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να δυσκολεύονται στη δημιουργία φάσεων, αποφάσισε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Σεμπάστιαν Λέτο, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2.

Η απόφαση του Ιταλού αποδείχθηκε καταλυτική, αφού από τον Αργεντινό αρχίζει η φάση του δεύτερου γκολ των «πρασίνων». Ο Λέτο μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο Βασίλης Μπάρκας απόκρουσε ασταθώς και ο Βιγιαφάνιες με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι, με την ψυχολογία στα ύψη, πίεσαν και για τρίτο γκολ, αλλά ο Μπάρκας αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Λέτο (75′).

Στα τελευταία λεπτά, οι παίκτες του Δέλλα προσπάθησαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του αγώνα, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία στο 83′ με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο.

Ο έμπειρος επιθετικός σούταρε στην κίνηση μέσα από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα «χτύπησε» στο χέρι του Μπέργκ, αλλά ο κ. Στυλιαράς έδειξε -λανθασμένα- να συνεχιστεί το ματς.

MVP

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες δικαίωσε τον Αντρέα Στραματσόνι για την επιλογή του να του δώσει φανέλα βασικού, καθώς σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ, οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στο «τρίποντο».

Αδύναμος κρίκος
Ο Σουμπίνιο δεν βοήθησε καθόλου στη δημιουργία, όντας φανερά εκτός παιχνιδιού. Ο Βραζιλιάνος άσος… περιφερόταν άσκοπα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, χωρίς να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Στιλ.

Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, παρότι είχε τις ευκαιρίες και τα… χρειάστηκε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Όμως, η επιλογή του Στραματσόνι να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον Λέτο άλλαξε τα δεδομένα, καθώς ο Αργεντινός έδωσε επιθετική πνοή, με αποτέλεσμα, τρία λεπτά μετά την είσοδό του να «κλειδώσει» τους τρεις βαθμούς.

Όσον αφορά στους Περιστεριώτες, άργησαν να μπουν στον αγώνα, με τον Τραϊανό Δέλλα να μην διαβάζει σωστά το παιχνίδι, αφού η τοποθέτηση του Ούμπιδες στη θέση του αμυντικού χαφ περισσότερο «ακύρωσε» τον Αργεντινό, παρά βοήθησε την ομάδα.

Εμφανές δείγμα απειρίας κι οι καθυστερημένες αλλαγές του Έλληνα τεχνικού.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Μολέντο, Τελάντερ, Πράνιτς, Κουτρουμπής, Ζέκα, Εβαντζελίστα (67′ Λέτο), Π. Βλαχοδήμος (46′ Καλτσάς), Βιγιαφάνιες, Μπεργκ (84′ Μαμούτε).

Ατρόμητος: Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης (73′ Ουσέρο), Κυβρακίδης, Γροντής (84′ Θεολόγου), Σουμπίνιο, Μπρίτο, Ούμπιδες, Ματέι (80′ Παπαδόπουλος), Λε Ταλέκ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση