HomeΣΠΟΡΠανθρακικός – ΠΑΟΚ 2-1

Πανθρακικός – ΠΑΟΚ 2-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ «αυτοκτόνησε» στην Κομοτηνή, καθώς παρότι προηγήθηκε γνώρισε την ήττα με 2-1 από τον καταδικασμένο Πανθρακικό. Αγνώριστος στο δεύτερο μέρος ο «Δικέφαλος». Δοκάρι στο 67′ ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Η εικόνα του αγώνα
Με τον Αλέξανδρο Τζιόλη να παίρνει τη θέση του τραυματία Γκόικο Τσίμιροτ στον χώρο του κέντρου και τον Τέρι Αντώνης να μεταφέρεται πίσω από τους προωθημένους, Πέλκα-Μυστακίδη, ο ΠΑΟΚ έλεγξε από τα πρώτα λεπτά τον αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Γιώργου Αθανασιάδη.

Ο Πανθρακικός προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα επίθεση, αλλά δεν βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μετά το πρώτο 15λεπτο ο «Δικέφαλος» ανέβασε την απόδοσή του κι ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή του στο παιχνίδι.
Ο Δημήτρης Πέλκας εκτέλεσε το φάουλ κι ο Δημήτρης Χατζηησαΐας με όμορφη κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 21ο λεπτό.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Τούντορ προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά τα σουτ των Μυστακίδη (27′, 43′) και Τζιόλη (34′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους και κόντρα στη ροή του αγώνα, η ομάδα της Κομοτονής έφθασε στην ισοφάριση με τον Ίγκορ ντε Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος άσος έπιασε στον… ύπνο την άμυνα του ΠΑΟΚ και μ’ ένα εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 1-1.

Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα ο Ντενίζ Μπαϊκαρά θα μπορούσε να κάνει τη μεγάλη ανατροπή, αλλά ο Μάρκος Βελλίδης μπλόκαρε το ψηλοκρεμαστό σουτ του έμπειρου άσου.

Ο Ίγκορ Τούντορ, βλέποντας την αδυναμία των παικτών του να δημιουργήσουν ευκαιρίες, έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Στέφανο Αθανασιάδη και Έργκις Κάτσε, δίνοντας επιθετική ώθηση στην ομάδα του.

Στο 67′, ο Κλάους, βρέθηκε απέναντι στον Αθανασιάδη, αλλά η προβολή που επιχείρησε κατέληξε στο δεξί δοκάρι του γκολκίπερ του Πανθρακικού. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε μέσω στημένων φάσεων να πετύχει το πολυπόθητο γκολ, αλλά οι κεφαλιές των Μυστακίδη και Αθανασιάδη δεν βρήκαν στόχο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Πανθρακικός έκανε την μεγάλη ανατροπή στο 88′ με σκόρερ τον Θανάση Παπαγεωργίου. Στα τελευταία λεπτά, ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά οι Θρακιώτες άντεξαν και πήραν μία σπουδαία νίκη.

 

MVP
Ο Ίγκορ ντε Σόουζα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Πανθρακικό, καθώς με ένα γκολ και μία ασίστ οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη ανατροπή.

Αδύναμος κρίκος
Η αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πραγματικά αγνώριστη. Πολλές λάθος επιλογές, κακές θέσεις και έλλειψη καθαρού μυαλού συνέθεταν το σκηνικό στα μετόπισθεν του «Δικεφάλου». Γι’ ακόμη μία φορά η άμυνα ήταν η «αχίλλειος πτέρνα» για την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ.

Σχόλιο
Η εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειχνε σε καμία περίπτωση το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο μέρος. Παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, ο «Δικέφαλος» είχε τον έλεγχο του αγώνα, πέτυχε ένα γρήγορο γκολ και διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα. Όμως, μία αμυντική ολιγωρία στην έναρξη του δευτέρου 45λεπτου «κόστισε» την ισοφάριση.

Ο Τούντορ προσπάθησε να «ανακατέψει» την τράπουλα, καθώς ήταν εμφανής η… ψυχρολουσία μετά το γκολ, αλλά η ατυχία (στο δοκάρι του Αθανασιάδη) σε συνδυασμό με τη «φλυαρία» στην τελική προσπάθεια είχαν ως αποτέλεσμα οι παίκτες του ΠΑΟΚ να μην στείλουν την μπάλα στο «πλεκτό».

Ο Πανθρακικός, βλέποντας την αδυναμία του ΠΑΟΚ, αναθάρρησε, πίστεψε στη νίκη και τελικά κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», το οποίο όμως πολύ δύσκολα θα σώσει την κατηγορία.

Οι συνθέσεις
Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μπουγαΐδης, Πεταυράκης, Τσιάρας, Ηλιάδης, Μπαϊκαρά, Μουδούρογλου (71′ Λαδάκης), Ντιγκινί (93′ Βάλτερ), Ίγκορ (90′ Νικόλτσης).

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Βίτορ, Χατζηισαΐας, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Τζιόλης (57′ Κάτσε), Χαρίσης (57′ Αθανασιάδης), Λέοβατς (71′ Κάκκο), Αντώνης, Πέλκας, Μυστακίδης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση