HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝεφελούδης: Εναλλακτικά σενάρια της κυβέρνησης για να μην μειωθούν οι συντάξεις

Νεφελούδης: Εναλλακτικά σενάρια της κυβέρνησης για να μην μειωθούν οι συντάξεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια, που θα συμβάλλουν ώστε να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις, ανέφερε ο Ανδρέας Νεφελούδης, επαναλαμβάνοντας τη σχετική δέσμευση της κυβέρνησης.

«Θα πάμε στην τελική φάση διαπραγμάτευσης, που νομίζω ότι θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα, με τις δεδομένες θέσεις που έχουμε επεξεργαστεί. Εχουμε και εναλλακτικά σενάρια και που ενδεχομένως αυτά θα είναι που θα διατηρήσουν τη βασική μας δέσμευση να μη μειωθεί καμία κύρια σύνταξη και να αγωνιστούμε να μπορέσουμε να μη μειωθεί και καμία επικουρική», είπε ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, μιλώντας στο Mega.

Τα σενάρια αυτά στα οποία αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο σχετίζονται με τις επικουρικές και το πώς δεν θα εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος ούτε θα μειωθούν αυτές, εξήγησε. Ακόμη, ανέφερε ότι στην ελληνική πρόταση υπάρχει ανώτατο πλαφόν, αλλά συνεχίζεται η επεξεργασία του ώστε να γίνουν κάποιες μικρές μειώσεις.

«Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις»

Στην πρόταση της κυβέρνησης προβλέπεται ότι «δεν θα υπάρξει μείωση στις κύριες συντάξεις, εκτός από τις πάρα πολύ μεγάλες που ήταν πάνω 2.300 και 3.000», πρόσθεσε ο κ. Νεφελούδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων μέχρι 2.300 ευρώ.

Ακόμη, αναφερόμενος στις απαιτήσεις των δανειστών υποστήριξε ότι δεν έχει τεθεί θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων, αλλά αμφισβητούν το θέμα της εθνικής σύνταξης σε σχέση με τα όρια ηλικίας και εκφράζουν διαφωνίες για τα ποσοστά αναπλήρωσης.

Τέλος, ο γ.γ. του υπουργείου Εργασίας ανέφερε ότι «ξαναμπαίνουν στην ημερήσια διάταξη της ζωής μας για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων οι 100 δόσεις, για όσους είχαν βγει εκτός».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση