HomeΣΠΟΡΜάλαγα-Παναθηναϊκός 58-76

Μάλαγα-Παναθηναϊκός 58-76

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την πέμπτη συνεχή νίκη του στο top-16 της Ευρωλίγκας πέτυχε στην Ανδαλουσία ο Παναθηναϊκός επικρατώντας κατά κράτος της Μάλαγα με 76-58.Γουίλιαμς, Καλάθης και Γκιστ ηγήθηκαν των Κυπελλούχων Ελλάδας

Ετσι κρίθηκε

Ηταν μία από τις λίγες φορές εφέτος που ο Παναθηναϊκός μπήκε με αυτοπεποίθηση στο παρκέ σε εκτός έδρας παιχνίδι του στην Ευρωλίγκα. Είτε από κοντά είτε από μακριά (κυρίως βέβαια μέσα από το καλάθι) οι πράσινοι έβρισκαν όλες εκείνες τις λύσεις που ήθελαν κόντρα σ’ έναν αντίπαλο ο οποίος έδειχνε ξεζουμισμένος. Από το 4-10 η Μάλαγα σκόραρε ξανά για το 7-23 με τον Παναθηναϊκό στο μεσοδιάστημα να μοιράζει το σκορ σε όλους τους παίκτες του και να φτάνει ακόμα και το +19 με μόλις ένα λάθος και 9/11 δίποντα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μάλαγα έβγαλε στην επιφάνεια ένα μέρος του πληγωμένου εγωισμού της και πήρε σκορ από τον Τζάκσον και τον Κουζμίνσκας μειώνοντας ακόμα και στους 11 (21-32). Ομως ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε επί της ουσίας πρόβλημα καθώς το μεγάλο ροτέισον του επέτρεψε να έχει πάντα φρέσκα πόδια στο παρκέ. Ο Ραντούλιτσα, ο Χέινς και ο Διαμαντίδης που ήρθαν από τον πάγκο ξεκλίδωσαν την άμυνα της Μάλγα (21-36, 27-42).

Με ξεκίνημα ανάλογο μ’ αυτό της πρώτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός ξεκαθάρισε οριστικά πράγματα στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι Κυπελλούχοι πίεσαν πολύ στην άμυνα και δημιούργησαν πρόβλημα στη Μάλαγα, ενώ την ίδια πλήγωναν τον αντίπαλο μέσα από τη ρακέτα αλλά και στο ανοιχτό γήπεδο. Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να ανέβει και πάλι πάνω από τους 20 πόντους (27-48, 38-60) και ο Παναθηναϊκός να κλείσει την περίοδο ήδη με 19 ασίστ και με τη νίκη σχεδόν εξασφαλισμένη.

Με τη Μάλαγα να επιμένει στην ατελέσφορη επιλογή των τριπόντων, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή. Ο Γουίλιαμς και ο Καλάθης ανέλαβαν να τελειώσουν τη δουλειά και τα κατάφεραν σχετικά εύκολα αφού οι αποκαμωμένοι γηπεδούχοι δεν είχαν πια δυνάμεις και κουράγιο να πιέσουν. Η διαφορά είτε άγγιζε είτε ξεπερνούσε τους 20 πόντους και η νίκη αποτέλεσε πολύ σύντομα γεγονός. Σημείωση: Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο ο Τζέιμς Φελντέιν.

Τα δεκάλεπτα: 7-26, 27-42, 46-64, 58-76

Μάλαγα: Τζάκσον 13 (3), Ντίαθ, Χέντριξ 3, Τόμας 2, Ντίεθ 4, Σουάρεθ 4, Βάσκεθ 4, Κουζμίνσκας 15 (3), Νέλσον 7 (1), Κούλεϊ 6.

Παναθηναϊκός: Χέινς 5 (1), Πάβλοβιτς 9 (1), Γιάνκοβιτς, Φώτσης 5 (1), Ραντούλιτσα 12, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 10, Καλάθης 10, Κούζμιτς 4, Ουίλιαμς 16.

Ο άνθρωπος του αγώνα

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη ο Γουίλιαμς. Ταχύς, εκρηκτικός με πολύ καλό άλμα και συμπαθητικό σουτ. Μυρίζει λαβράκι αλλά φυσικά είναι ακόμα νωρίς. Στην Ανδαλουσία πάντως είχε 16 πόντους και 3 ριμπάουντ. Καθόλου άσχημα.

Το φύλλο αγώνα

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει, ο Παναθηναϊκός νικά και έξω από το ΟΑΚΑ. Δεν ήταν δεδομένο αυτό πριν από μερικές εβδομάδες. Ωστόσο τώρα πλησιάζουν τα δύσκολα. Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν με Αστέρα έξω και Λοκομοτίβ μέσα θα δείξουν πόσο ακριβώς έχουν βελτιωθεί οι πράσινοι και πόσα απίδια πιάνει ο σάκος των δυνατοτήτων τους. Η Μάλαγα, με τρομερές ελλείψεις, δεν προσφέρεται για ασφαλή συμπέρασματα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση