HomeΚΡΗΤΗΗ Λαική Ενότητα για την ανεργία… εν μέσω κρίσης

Η Λαική Ενότητα για την ανεργία… εν μέσω κρίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Περιφερειακή Διεύθυνσης Κρήτης του ΟΑΕΔ και το τμήμα Ηρακλείου του ΟΑΕΔ είχε χθες αντιπροσωπεία του Νομαρχιακού Πολιτικού Συμβουλίου Ηρακλείου της Λαικής Ενότητας με κύριο στόχο την ανάδειξη του προβλήματος της ανεργίας που σοβεί και είναι από τα χειρότερα αποτελέσματα της κρίσης αλλά και του τρόπου (μη) αντιμετώπισης από τις κυβερνήσεις των μνημονίων διαχρονικά.

Όπως επισημάνθηκε, με την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των κομμάτων της Ελληνικής πολιτικής σκηνής το πρόβλημα της ΑΝΕΡΓΙΑΣ φαίνεται να «ξεχνιέται» και να μένει στο απυρόβλητο, σαν ένα θέμα που δεν μπορεί να λυθεί.

Με προγράμματα υποτιθέμενης εργασίας και απασχόλησης για λίγους μήνες και ελάχιστα χρήματα «αντιμετωπίζουν» την ανεργία.

Η παραγωγική ανασυγκρότηση, με πραγματικές θέσεις εργασίας όχι μόνο δεν είναι ορατή αλλά δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο των μνημονιακών (κυβερνητικών και αντιπολιτευομένων).

Σύμφωνα με τα στελέχη της Λαικής Ενότητας “ Είναι ανησυχητικά τα ποσοστά της ανεργίας και στο Ηράκλειο (14500 επιδοτούμενοι άνεργοι, 21400 μη επιδοτούμενοι που επιθυμούν να εργασθούν με τάση αυξητική των τελευταίων κατά 20% τα 2 τελευταία χρόνια) με το μεγαλύτερο ποσοστό να πλήττει κυρίως στα ευαίσθητα τμήματα του πληθυσμού (νέοι, γυναίκες κλπ), οδηγώντας τους ουσιαστικά στο περιθώριο της κοινωνίας και με παρατεταμένο έως μόνιμο χρόνο ανεργίας, πράγμα που αποδεικνύει ότι ένας μεγάλος αριθμός ουσιαστικά έχει βρεθεί εκτός παραγωγικής διαδικασίας.

Είναι άκρως ανησυχητική η μείωση του προσωπικού στον ΟΑΕΔ που φέρνει πίσω ότι πρέπει να γίνει (εξυπηρέτηση, προγράμματα, διεκπεραίωση κλπ)

Το Νομαρχιακό Πολιτικό Συμβούλιο Ηρακλείου της ΛΑ.Ε. θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες για τα θέματα εργασίας – ανεργίας, για την μαύρη και την αδήλωτη εργασία, την αδήλωτη ανεργία, για τα θέματα οργάνωσης και στελέχωσης του ΟΑΕΔ και των άλλων υπηρεσιών και κυρίως θα κρίνει κάθε προσπάθεια για να ενημερώσει και να πείσει ότι:

•Υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν είναι η κρίση και τα μνημόνια η μοίρα για το Ελληνικό Λαό. •Υπάρχει ελπίδα, και ο αγώνας για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων μνημονίων, της εξάρτησης από το Ευρώ και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της Ευρώπης, είναι η λύση. Με τον αγώνα των εργαζομένων είναι λύση εφικτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση