HomeΚΡΗΤΗΕπίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο πρόεδρος της Aegean ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο πρόεδρος της Aegean ο Θεόδωρος Βασιλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χθές Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά η Τελετή  Αναγόρευσης σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, του  Προέδρου της AEGEAN  κου. Θεόδωρου Βασιλάκη. Το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων έχει απονείμει 3 φορές στο παρελθόν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα σε διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων της αλλοδαπής και είναι η πρώτη φορά που απονέμει το τίτλο σε μια εξέχουσα ηγετική επιχειρηματική προσωπικότητα, τον κύριο Θόδωρο Βασιλάκη.

Την εκδήλωση προσφώνησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ. Νικόλαος Β. Γεωργόπουλος.

Για το έργο του Τιμωμένου μίλησε ο Πρόεδρος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής κ. Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Θεόδωρος Βασιλάκης ποτέ δεν αντιμετώπισε την επιχειρηματική επιτυχία ως αυτοσκοπό ή μέσο προσωπικής προβολής. Κάθε του κίνηση, κάθε του επιλογή και απόφαση, ήδη από τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα, έκρυβε πίσω της και ένα όραμα, το οποίο με την πάροδο των χρόνων με μοναδικό τρόπο μετέτρεπε σε εθνική αποστολή. Ο τιμώμενος, ανήκει στους αυτοδημιούργητους επιχειρηματίες που δεν αξιοποίησε το ταλέντο του μόνο για να γευτεί ο ίδιος την χαρά της δημιουργίας ή και να διασφαλίσει στην οικογένειά του ένα καλύτερο μέλλον. Υπηρέτησε και υπηρετεί μια ανομολόγητη από τον ίδιο αποστολή:  το να προσφέρει και να αφήσει κάτι στον τόπο του.  Παρά τη διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του και τις αντίξοες συνθήκες, κράτησε το κέντρο των επιχειρήσεων του στην Ελλάδα. Γιατί ενδιαφέρεται για τον τόπο του και ταυτίζει τις επιχειρηματικές προοπτικές του με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας. Σήμερα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές μας που αποτελούν τους δυνητικούς αυριανούς μελλοντικούς ηγέτες του τόπου μας, συμμετέχουν στη σημερινή γιορτή της βράβευσης του χαρισματικού ηγέτη Θόδωρου Βασιλάκη κυρίως για να πάρουν ένα σπουδαιότερο μάθημα από αυτά που τους διδάσκουμε. Και αυτό έχει να κάνει πρώτα με την ελπίδα που γεννάει το  διαχρονικό παράδειγμά ζωής του τιμωμένου σε μια εποχή βαθιάς κρίσης στη χώρα μας και μέσω αυτού η μεταλαμπάδευση της πίστης της αισιοδοξίας αλλά και της εμπιστοσύνης που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα να νιώσουμε όλοι μας».

vasilakis2

Ο καθηγητής Μιχάλης Σφακιανάκης τελειώνοντας την ομιλία του ανέφερε: «Στο πρόσωπο του Θόδωρου Βασιλάκη το Πανεπιστήμιό μας απονέμει σήμερα τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα στον αυτοδημιούργητο  χαρισματικό Έλληνα ηγέτη, επιχειρηματία, που δημιούργησε κάνοντας πραγματικότητα τα οράματά του, εγχειρήματα υψηλού ρίσκου. Τα οράματα αυτά θα μπορούσα να τα παρομοιάσω με φωτεινούς ήλιους με  κέντρο τη πατρίδα μας και ακτίνες που αντανακλούν στο διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι. Εύχομαι δε η σημερινή βράβευση να αποτελέσει και την απαρχή μιας νέας δραστηριότητας του τιμωμένου, την πολύτιμη διαδραστική επαφή του με τους φοιτητές μας. Τελειώνω λέγοντας ότι τον ευχαριστούμε από την καρδιά μας και του ευχόμαστε να συνεχίσει να εμπνέει όλους μας και να υλοποιεί τους φωτεινούς οραματικούς του ήλιους που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η πατρίδα μας σήμερα».

Τα κύρια σημεία της ομιλίας Βασιλάκη

Η Τελετή ολοκληρώθηκε με την ομιλία του Τιμωμένου  Προέδρου της AEGEAN, κ. Θεόδωρου Βασιλάκη, ο οποίος αφού ευχαρίστησε Το τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πειραιώς  και την Κοσμητεία της Συγκλήτου, απευθυνόμενος στους νέους, φοιτήτριες και φοιτητές,  που παρευρίσκοντο στην τελετή είπε: «ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνετε με την παρουσία σας, θα τολμήσω να σας υπογραμμίσω ότι ενώ ζούμε σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, παράλληλα δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ζούμε και σε μια από τις πιο ιστορικές και πιο όμορφες χώρες του κόσμου, την Ελλάδα μας,/ η Ελλάδα μας που σας περιμένει, σας χρειάζεται τώρα περισσότερο, και δακρύζει όταν σας χάνει στο εξωτερικό». Και συνέχισε λέγοντας: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι εμείς οι Έλληνες  και η Χώρα μας αποδεδειγμένα έχουμε τη δύναμη να κάνουμε θαύματα, αλλά πρέπει πρώτα αυτό, εμείς να το πιστέψουμε» ενώ ανάμεσα στις συμβουλές που τους έδωσε τους ζήτησε να βλέπουν πάντα τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και τ. πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου, η Βουλευτής κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κ. Αγοραστός, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος κ. Χρήστος Βαϊτσης, ο Γεν. Γραμματέας Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γ. Τζιάλλας, ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς κ. Μιχ. Σάλλας,  ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, φορείς της πόλης του Πειραιά, ο επιχειρηματικός κόσμος και σύσσωμη η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση