HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΓια γέλια και για κλάματα η επισιτιστική για τρίτεκνους- πολύτεκνους

Για γέλια και για κλάματα η επισιτιστική για τρίτεκνους- πολύτεκνους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Όχι δεν πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο αλλά για  φιάσκο  στο οποίο και εξελίχθηκε το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό σχέδιο Επισιτιστικής βοήθειας σε τρίτεκνους και πολύτεκνους οι οποίοι έλαβαν από τρόφιμα 1 κιλό φασόλια, 4 πακέτα μακαρόνια μισό κιλό φακές και 1 πακέτο ζάχαρη, ποσότητες πραγματικά «φτωχές» που δεν φτάνουν να περάσουν ούτε μια βδομάδα.

Κατά τη διάρκεια της διανομής της πρώτης δόσης των προϊόντων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού έπεσαν κυριολεκτικά από τα σύννεφα όταν παρέλαβαν τη τσάντα ενώ άλλοι που πληροφορήθηκαν τα …δυσάρεστα νέα, δεν μπήκαν καν στο κόπο να φύγουν από τα χωριά τους καθώς όπως σχολίαζαν περισσότερα χρήματα θα σπαταλήσουν για καύσιμα από την συνολική αξία της τσάντας.

Για πρόγραμμα κοροϊδία κάνουν λόγο τρίτεκνοι και πολύτεκνοι και αφού είχε προηγηθεί η μεγάλη «σφαγή» σε εκατοντάδες δικαιούχους λόγω αυστηρών εισοδηματικών κριτηρίων και απίστευτη αναμονή έναν και πλέον χρόνο για το δήθεν όπως είπαν πρόγραμμα – ανάσα!

Από Δευτέρα ο Σύλλογος Τριτέκνων ταξιδεύει για το Ευρωκοινοβούλιο, όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με Ευρωβουλευτές καθώς και με την Κοινωνική Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τη διεκδίκηση λύσεων σε καίρια ζητήματα που τους απασχολούν.

Εντωμεταξύ, θετικά κρίνουν τρίτεκνοι την τελευταία εξέλιξη για την εξομοίωση τους με τους πολύτεκνους βάση σχετικού νόμου  στο ζήτημα των προσλήψεων στο δημόσιο, αίτημα που διεκδικούν εδώ και αρκετά χρόνια και που πλέον παίρνει σάρκα και οστά, σε μια χρονική περίοδο όμως που έχουν μπει κυριολεκτικά στον πάγο οι προσλήψεις στο δημόσιο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση