HomeΥΓΕΙΑ«Χυμοί» σας ετοιμάζουν για το καλοκαίρι -Βοηθούν στην απώλεια βάρους

«Χυμοί» σας ετοιμάζουν για το καλοκαίρι -Βοηθούν στην απώλεια βάρους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στρέφονται στην λήψη χαπιών για να χάσουν βάρος, ξεχνώντας πως η φύση έχει δώσει λύσεις, που βρίσκονται στα ντουλάπια της κουζίνας.

Οταν είστε σε φάση διατροφής και άσκησης, τα οποία είναι και τα «κλειδιά» στην απώλεια βάρους, δοκιμάστε μία από τις παρακάτω ιδέες για αν ενισχύσετε την προσπάθειά σας και να αποκτήσετε το σώμα που ονειρεύεστε.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι μακράν ένας από τους πιο αποτελεσματικούς χυμούς κατά της παχυσαρκίας. Εκτός από τις αλκαλικές του ιδιότητες, βοηθά στην πέψη και την αποτοξίνωση. Οι τοξίνες στο σώμα επιβραδύνουν τον μεταβολισμό. Την ίδια στιγμή, ο χυμός λεμονιού ενισχύει την ικανότητα του σώματος να «κάψει» λίπος.

Πιείτε το λεμόνι αραιωμένο σε νερό, κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο είναι φορτωμένο με ένα σωρό αντιοξειδωτικά και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που κρατούν το σώμα υγιές. Οι θρεπτικές ουσίες δρουν κατά του λίπους και εμποδίζουν την συσσώρευση αυτού στην κοιλιά.

Ανακατέψτε δύο κουταλάκια μηλόξυδου σε ένα ποτήρι νερό και καταναλώστε το είτε το πρωί με άδειο στομάχι είτε πριν από κάθε γεύμα. Μην το παρακάνετε, όμως, δύο κουταλιές μηλόξυδο είναι υπεραρκετές την ημέρα.

Τζελ αλόη βέρα

Εκτός από την επούλωση φλεγμονών, του εγκαύματος από τον ήλιο, το τζελ αλόη βέρα έχει την ικανότητα να ενισχύει τον μεταβολικό ρυθμό και να «καίει» το αποθηκευμένο λίπος. Επιπλέον, είναι γεμάτη με φυσικές πρωτεΐνες κολλαγόνου, που προωθούν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.

Βάλτε την αλόη σε ένα μπλέντερ και αναμείξτε την με ένα φλιτζάνι χυμό γκρέιπφρουτ ή νερό. Καταναλώστε το για 30 ημέρες για σούπερ αποτελέσματα.

Πράσινο τσάι

Μια ολόκληρη βιομηχανία «χτίστηκε» γύρω από το πράσινο τσάι και στην συμβολή του στην απώλεια βάρους. Είναι γεμάτο με βιταμίνη C, καροτενοειδή, ψευδάργυρο, σελήνιο, χρώμιο, και αντιοξειδωτικά που κρατούν το σώμα υγιές.

Πίνετε περίπου τρία φλιτζάνια την ημέρα και εμπλουτίστε το με πιπέρι καγιέν, χυμό λεμονιού ή τζίντζερ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση