HomeΚΡΗΤΗΚαι «αλογατάρηδες» στο μπλόκο των Μαλίων – Οι αγρότες κλείνουν και την… Φορτέτσα

Και «αλογατάρηδες» στο μπλόκο των Μαλίων – Οι αγρότες κλείνουν και την… Φορτέτσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Και «αλογατάρηδες» εμφανίστηκαν στο μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες του Λασιθίου στα Μάλια.

Οι αγρότες έχουν κόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου τις τελευταίες ημέρες, μετά την απόφαση που πήραν να φύγουν από την είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου.

Ωστόσο σήμερα δεν υπήρχαν μόνο τρακτέρ και αγροτικά οχήματα αλλά και… άλογα!

AGROTES MALIA AGROTES MALIA

Στήνουν μπλόκο στην Φορτέτσα

Οι αγρότες του Ηρακλείου σήμερα αποφάσισαν να στρατοπεδεύσουν στην λεωφόρο Κνωσού και πιο συγκεκριμένα στον κόμβο Φορτέτσας δηλώνοντας ότι δεν κάνουν βήμα πίσω και εντείνοντας τις κινητοποιήσεις τους.

Τρακτέρ και αγροτικά έχοντας πανό και μαύρες σημαίες γύρω στις 6.30 το απόγευμα πήγαν στην λεωφόρο Κνωσού και «έκοψαν» το ρεύμα για την Φορτέτσα.

Παράλληλα, μοίρασαν φυλλάδια στους οδηγούς της περιοχής ενημερώνοντάς τους για τα αιτήματά τους.

AGROTES FORTETSA (1) AGROTES FORTETSA (2) AGROTES FORTETSA (3) AGROTES FORTETSA (4) AGROTES FORTETSA (5) AGROTES FORTETSA (6)

Τα υπόλοιπα μπλόκα

Την ίδια ώρα παραμένουν για 31η ημέρα οι αγρότες των Αστερουσίων στον κόμβο των Πραιτωρίων ενώ η ίδια εικόνα παρατηρείται και στα Χανιά με τους αγρότες της περιοχές να βρίσκονται παρατεταγμένοι στα Μεγάλα Χωράφια.

Οι αγρότες του νησιού δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, και με άλλες μορφές, οι οποίες θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, ενώ ήδη προετοιμάζονται για τη νεότερη άνοδο στην Αθήνα, την ημέρα που θα εισαχθεί προς ψήφιση στη βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο.

Οι φωτογραφίες είναι του Γ. Σιγανού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση