HomeΣΠΟΡΤι έγινε στην φάση των 32 του Europa League και τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα στην διοργάνωση;

Τι έγινε στην φάση των 32 του Europa League και τι μέλλει γενέσθαι από δω και πέρα στην διοργάνωση;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Παρότι το Europa League , δεν έχει την λάμψη και το κύρος του Champions League , τα τελευταία χρόνια , είναι πολύ αναβαθμισμένο και περιλαμβάνει σπουδαίους αγώνες ανάμεσα σε πολύ καλές  ομάδες που προσφέρουν θέαμα και έχουν μεγάλο κίνητρο για την κατάκτηση της διοργάνωσης .

Αυτό γίνεται πλέον καθώς ο νικητής πέραν της δόξας , των χρημάτων και των βαθμών που προσφέρει στην χώρα του , εξασφαλίζει και απευθείας είσοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση την επόμενη χρονιά .

Ας δούμε λοιπόν ποιες ομάδες  , συνεχίζουν στο Europa League και θα είναι παρούσες στην κλήρωση της φάσης των 16 .

Αρχικά η Μπράγκα κατάφερε παρά την ισοπαλία που παραχώρησε στην Σιόν στην έδρα της με 2-2 με 2 γκολ του Φάνη Γκέκα να προκριθεί , και καθώς είναι μια ομάδα με πολύ καλές πορείες στην διοργάνωση , είναι υπολογίσιμη πάντα .Επίσης η Φενερμπακτσέ μάλλον εύκολα με 1-1 εκτός και 2-0 εντός υπέταξε το εμπόδιο της Λοκομοτίβ Μόσχας και κοιτάζει και αυτή ψηλά με βάση τους παίκτες τους οποίους διαθέτει αν και οι τουρκικές ομάδες παρουσιάζουν μια αστάθεια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δυσανάλογη του μπάτζετ του οποίου διαθέτουν .

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν η νικήτρια του ΄΄εμφύλιου΄΄ ανάμεσα στους δύο πρώην προπονητές του Ολυμπιακού , Μίτσελ και Βαλβέρδε , καθώς παρά το 1-1 στο νέο Σαν Μαμές το εκπληκτικό γκολ του Αντούριθ που της έδωσε την νίκη μέσα στην έδρα της Μαρσέιγ με 1-0 στο πρώτο παιχνίδι ήταν αρκετή για την πρόκριση. Και η Μπιλμπάο είναι από τις ομάδες που έχουν την δυνατότητα ανάλογα βέβαια και με τι της επιφυλάσσει η κλήρωση για μια πολύ καλή πορεία.

Πολύ καλό αποτέλεσμα για την Σπάρτα Πράγας που απέκλεισε με δύο νίκες και συνολικό σκορ 4-0 την Κράσνονταρ και πέρασε στην φάση των 16 χωρίς όμως να έχει ελπίδες εκτός απρόοπτου για κάτι καλύτερο .Στην μάχη ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες  , η Μπάγερ Λεβερκούζεν απέκλεισε με 2 νίκες την Σπόρτιγκ Λισαβόνας και με παίχτες όπως ο σπεσιαλίστας στα φάουλ Χακάν Τσαλχάνογλου μπορεί να κοιτάζει ψηλά .

Ψηλά κοιτάζει και η Λάτσιο , η οποία θα ήθελε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία για να αντισταθμίσει την κακή πορεία στο Καμπιονάτο , και αυτή η πορεία συνεχίζεται με την πρόκριση που πέτυχε εις βάρος της Γαλατασαράι.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για την Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ που απέκλεισε πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν την μαχητική Άουγκσμπουργκ του Κώστα Σταφυλίδη και έχει την υποχρέωση να κάνει την καλύτερη δυνατή πορεία . Όπως και η Βαλένθια του Γκάρι Νέβιλ , που μετά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε μετά το 0-7 από την Μπαρτσελόνα , απέκλεισε με 10-0 συνολικό σκορ την Ραπίντ Βιέννης και συνεχίζει με στόχο ό,τι το καλύτερο .

Η Σαχτάρ συνεχίζει τις σταθερές καλές ευρωπαϊκές της πορείες και φέτος με την πρόκριση της έναντι της Σάλκε και μάλιστα με νίκη με 3-0 στην Γερμανία οπότε δεν μπορούμε να προβλέψουμε που θα σταματήσει .

Η Βασιλεία απέκλεισε στο 90 την Σεντ Ετιέν και συνεχίζει να είναι η πιο αξιόπιστη στην Ευρώπη , ελβετική ομάδα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει δυνατότητες για κάτι παραπάνω από αυτό.

Σε μια τιτανομαχία για τα επίπεδα της διοργάνωσης , η Ντόρτμουντ απέκλεισε σχετικά εύκολα την Πόρτο του Ίκερ Κασίγιας  , ο οποίος μάλιστα πέτυχε και αυτογκόλ στην ήττα των Δράκων στην Πορτογαλία με 0-1 , και οι Βεστφαλοί συνεχίζουν ως ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης λόγω της μεγάλης τους ποιότητας.

Το μεγάλο φαβορί για μένα όμως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς αφού ξεπέρασε το σοκ της ήττας στην Δανία από την Μίντιλαντ και το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο Ολντ Τράφορντ και μάλιστα προκρίθηκε με νίκη 5-1 , έχει τις δυνατότητες και το ειδικό βάρος να φτάσει ως το τέλος.

Η Σεβίλλη συνεχίζει ως η πολυνίκης των τελευταίων ετών , με την πρόκριση της επί της Μόλντε και θέλει να κάνει μια από τις παραδοσιακά καλές της πορείες στο Europa League , φτάνει να αποδειχτεί πως θα ανταπεξέλθει σε έναν δυσκολότερο αντίπαλο από τους Νορβηγούς.

Η Βιγιαρεάλ έκανε την έκπληξη σε ένα αμφίρροπο ζευγάρι και απέκλεισε την εκπληκτική φέτος Νάπολι αποσπώντας 1-1 στην έδρα των Παρτενοπέι ,και έτσι το κίτρινο υποβρύχιο συνεχίζει και σε αυτόν τον στόχο ,την πολύ καλή φετινή του πορεία .

Σε ένα ζευγάρι που θα μπορούσε να ναι και τελικός , η Τότεναμ , συνέχισε να εντυπωσιάζει , αποκλείοντας πάρα πολύ εύκολα την Φιορεντίνα του Πάουλο Σόουζα και είναι γερά μέσα στην διεκδίκηση και αυτού του τίτλου.

Όσο για τον Ολυμπιακό , προσπάθησε αρκετά στην ρεβάνς να ξεπεράσει το σκορ του πρώτου αγώνα , όμως η Άντερλεχτ ήταν ουσιαστικότερη στην παράταση και προκρίθηκε χωρίς να χει όμως δυνατότητες ποιοτικά για κάτι πολύ καλύτερο.

Άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολλοί διεκδικητές του τροπαίου με κυριότερους της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντόρτμουντ , Τότεναμ , Λίβερπουλ και Σεβίλλη. Ένα είναι το σίγουρο . Θα βλέπουμε για τους επόμενους μήνες πολύ ωραία παιχνίδια εκτός από Τρίτη και Τετάρτη και τις Πέμπτες !

Ευθύμης Φασουλάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση