HomeMarket NewsΣυνέντευξη Ανδρέα Βγενόπουλου: Σφοδρή επίθεση σε Παπαγγελόπουλο, Αγγελή, Βαξεβάνη

Συνέντευξη Ανδρέα Βγενόπουλου: Σφοδρή επίθεση σε Παπαγγελόπουλο, Αγγελή, Βαξεβάνη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκανε λόγο για μπανανία αλλά και για κατάσταση που έχει ξεφύγει

Σφοδρή επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσυνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τον εισαγγελέα Εφετων κ. Ι. Αγγελη, αλλά και τον «συκοφάντη δημοσιογράφο» κ. Κώστα Βαξεβάνη, εξαπέλυσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

imageΜε χειμαρρώδη, καταγγελτικό λόγο, ο κ. Βγενόπουλος – με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης της Λαϊκής Τράπεζας και την ολοκλήρωση της έρευνας από την ελληνική δικαιοσύνη – παραθέτει σωρεία στοιχείων με τα οποία επιχειρεί να καταδείξει αφενός μεν την απευθείας επέμβαση του κ. Παπαγγελόπουλου στο πεδίο της Δικαιοσύνης, αφετέρου δε την αγαστή – υπόγεια συνεργασία ανάμεσα σε εκπροσώπους της Δικαιοσύνης και το περιοδικό «hot doc», με πολιτικά ερείσματα και ανοχή.

Ο κ. Βγενόπουλος έκανε λόγο για μπανανία αλλά και για κατάσταση που έχει ξεφύγει, τονίζοντας ότι η δικαιοσύνη πρέπει να διαδραματίσει ρόλο ως διακριτή εξουσία.

Αναλυτικότερα:

«Μέχρι το τέλος του 2014, ο Κώστας Βαξεβάνης ήταν μια ιδιότυπη περίπτωση συκοφάντη δημοσιογράφου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενοπούλος, «από την κυβερνητική αλλαγή όμως του 2015 και μετά, ο Κώστας Βαξεβάνης απέκτησε δυστυχώς πολιτικά ερείσματα που του επέτρεψαν να επεμβαίνει αθέμιτα στη Δικαιοσύνη, με εκφοβισμό δικαστών, όταν οι αποφάσεις τους δεν τον ικανοποιούν, με έπαινο αυτών που τον ικανοποιούν, με καταγγελίες δήθεν παράνομων πράξεων δικαστών προς εκφοβισμό, και με παραινέσεις προς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που καταθέτουν ερωτήσεις προς τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να πετύχει τους στόχους του.

1920669Η δραστηριότητα του Βαξεβάνη, δεν θα ήταν επιτυχής εάν δεν είχε την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης αλλά και τμήματος της Δικαιοσύνης, και κυρίως της ατιμωρησίας του
για το ποινικό αδίκημα της διαρροής απόρρητων εγγράφων, καθώς και της ατιμωρησίας των δικαστικών λειτουργών που τα προμηθεύουν. Δεν γνωρίζω τα κίνητρα της ανοχής και της πολιτικής στήριξης που του παρέχεται, όμως οι επιπτώσεις στην ανεξαρτησία και το αμερόληπτο της Δικαιοσύνης, καθώς και τη λειτουργία του κράτους Δικαίου είναι καταστροφικές».Αναφερόμενος στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο κ. Βγενόπουλος ανέγνωσε δημοσίευμα του Τύπου, σύμφωνα με το οποίο ο αναπληρωτής υπουργός επικοινωνούσε απευθείας με εισαγγελέα, δίνοντας οδηγίες για την ανάθεση υπόθεσης. «Έπρεπε τουλάχιστον να το διαψεύσει», είπε, «για να προφυλάξει τόσο το κύρος και την εικόνα των εισαγγελέων, όσο και την αντίληψη περί της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης».Ο κ. Βγενόπουλος αναφέρθηκε επίσης σε ενέργειες του κ. Παπαγγελόπουλου, «με εμφανή διάθεση επηρεασμού της Δικαιοσύνης», σε υποθέσεις που τον αφορούσαν. Με αφορμή μάλιστα παλαιότερη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού περί παρακολούθησης των δικαστικών εξελίξεων δικαστικών υποθέσεων που σχετίζονται με το δημόσιο συμφέρον, ο ίδιος εξερράγη: «θα πρέπει να τρελαθούμε εντελώς.

Ο υπουργός παρακολουθεί τις δικαστικές εξελίξεις υποθέσεων; Και που είναι στη δική μου υπόθεση το δημόσιο συμφέρον; Η Λαϊκή δεν έχει πάρει λεφτά από το δημόσιο».

Με άξονα, δε, τα δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc, περί πραξικοπήματος στη Δικαιοσύνη, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι «δύο ημέρες αργότερα, βγαίνει ο Παπαγγελόπουλος και λέει ότι δεν θα ανεχθούμε δικαστικά πραξικοπήματα. Απόλυτη τρομοκρατία απέναντι σε δικαστές».

Ο επικεφαλής της MIG δεν δίστασε να καταγγείλει τον εισαγγελέα Εφετών και πρώην προϊστάμενο Δικαστικής Συνδρομής κ. Ιωάννη Αγγελή, ως πηγή διαρροής απόρρητων εγγράφων στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, αποδίδοντας τις κινήσεις του στην «προσπάθεια προώθησης της καριέρας του, γινόμενος αρεστός στα κέντρα εξουσίας που μπορούν να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξή του».

Αναφέρθηκε μάλιστα συγκεκριμένα στη διαρροή μηνυτήριας αναφοράς που μόνον ο εισαγγελέας θα μπορούσε να έχει.

Με αφορμή τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης, ο ίδιος διερωτήθηκε επίσης για την καθυστέρηση χειρισμού της δικογραφίας, αλλά και γιατί δεν έχει περάσει ακόμη πειθαρχικό ο κ. Αγγελής.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση