HomeΣΠΟΡΝτιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Ντιναμό Κιέβου – Μάντσεστερ Σίτι 1-3

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πολύ ισχυρές βάσεις για την πρόκρισή της στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ έβαλε η Μάντσεστερ Σίτι που νίκησε 3-1 τη Δινάμο στο παγωμένο Κιέβο. Μόνο με θαύμα θα αποκλειστεί η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Η εικόνα του αγώνα

Από την αρχή φαινόταν ότι η Σίτι πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οχι ότι έκανε κάτι καταπληκτικό το συγκρότημα του Πελεγκρίνι, ωστόσο ήταν φανερό ότι είχε ρυθμό αλλά και τον τρόπο να επιβάλλεται.

Μόλις στο 15′ η άμυνα της Δινάμο άνοιξε σαν βεντάλια στο κόρνερ του Σίλβα και ο Τουρέ βρήκε την ευκαιρία να βγάλει μία έξοχη ασίστ στον Αγουέρο που δεν λάθεψε. Με το 0-1 η Σίτι αισθάνθηκε ακόμα πιο άνετα στο γήπεδο, κόντρα μάλιστα σε μία ομάδα που λόγω της χειμερινής διακοπής άργησε να μπει στο πνεύμα του ματς.

Το υψηλό επίπεδο τεχνικής των παικτών της Σίτι εξασφάλισε και το 0-2 στο 40′ που ήρθε από τα πόδια του Σίλβα ο οποίος τελείωσε άριστα τη φάση μετά την ασίστ του Στέρλινγκ.

Η Δινάμο ρίσκαρε περισσότερα πράγματα στην επανάληψη έχοντας ήδη κάνει και δύο αλλαγές (μία στο 30′ λόγω του τραυματισμού του Γκάρμας και μία στο 45′. Οι Ουκρανοί μείωσαν με τον Μπουγιάλσκι στο 59′, πίεσαν όσο μπορούσαν την αγγλική άμυνα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία με το σκόρερ να ισοφαρίσουν στο 79′ (έβγαλε έξοχα ο Χαρτ).

Εφόσον όμως δεν έγινε εκεί το 2-2, η Δινάμο ήταν…καταδικασμένη. Η Σίτι μάλιστα βρήκε και άλλο γκολ με το φοβερό σουτ του Τουρέ στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας.

MVP

Ακόμα και περπατώντας που λέει ο λόγος ο Τουρέ μπορεί να κάνει τη διαφορά. Με την ασίστ στο πρώτο γκολ και το καταπληκτικό τελειωμά του στο τρίτο έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στη νίκη της Σίτι.

Αδύναμος Κρίκος

Η Δινάμο δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα. Χωρίς να είναι κατά πολύ χειρότερη από την αντίπαλό της έτρεχε και δεν έφτανε. Το ταβάνι της ήταν οι 16.

Σχόλιο

Επαγγελματική νίκη για τη Σίτι που στο Τσάμπιονς Λιγκ παρουσιάζεται αρκούντως συνεπής και ανταγωνιστική. Η πρόκριση στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία της θα χαθεί μόνο αν έρθουν τα πάνω-κάτω στη ρεβάνς.

Οι συνθέσεις

Δινάμο Κιέβου: Σοβκόβσκι, Ντανίλο Σίλβα (66′ Μακαρένκο), Χατσερίντι, Ντράγκοβιτς, Βίντα, Ριμπάλκα, Γκάρμας (31′ Μιγκέλ Βελόσο), Μπουγιάλσκι, Γιαρμόλενκο, Ντέρλις Γκονσάλες, Τεοντόρσικ (46′ Ζούνιορ Μοράες).

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Οταμέντι, Κλισί, Φερνάντο, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγκουέρο (90′ Ιχεανάτσο).

Διαφήμιση
Διαφήμιση