HomeΣΠΟΡΆρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Άρσεναλ – Μπαρτσελόνα 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκορ πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο. Ο Λιονέλ Μέσι σκόραρε δις και οι πρωταθλητές Ευρώπης έφυγαν με το 2-0 από την έδρα της Άρσεναλ που δεν άντεξε μετά το 70′.

Η εικόνα του αγώνα
Μπαρτσελόνα παρούσης δεν υπήρχε αμφιβολία ποια εκ των δύο ομάδων είχε πρωτοβουλία. Η Άρσεναλ έπαιξε πίσω από την μπάλα και περίμενε στωικά τους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι παρά το 71% κατοχή κατά το πρώτο ημίχρονο «καθαρή» ευκαιρία έφτιαξαν μονάχα στις καθυστερήσεις, όταν ο Λιονέλ Μέσι γύρισε υπέροχα και ο Σουάρες με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Οι «κανονιέρηδες» αμύνονταν με σχέδιο, δεν διέλαθαν αυτού, πίεζαν και έτρεχαν. Χαμηλά έκοβε ο Ράμσεϊ και ψηλά ο Μερτεζάκερ, καταφέρνοντας όλοι μαζί ν’ ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς σ’ ένα στιλ παιχνιδιού που δεν έχουν μάθει να υπηρετούν. Αν μάλιστα ο Τσάμπερλέιν έκανε καλύτερο τελείωμα στο 22′, θα είχαν και γκολ.

Η σπουδαία επέμβαση του Τσεχ στο 49′, στο τετ α τετ με τον Νεϊμάρ που ξόδεψε τη «μαγική» κάθετη του Ινιέστα, χάρισε αυτοπεποίθηση στους Λονδρέζους, οι οποίοι στην κεφαλιά του Ζιρού στο 60′ απώλεσαν δεύτερη ευκαιρία να σκοράρουν (επέμβαση Τερ Στέγκεν στη γωνία).

Το πρόβλημα για τους «κανονιέρηδες» προέκυψε όταν… παραπήραν θάρρος και άρχισαν ν’ ανοίγονται. Ναι μεν κράτησαν περισσότερο την μπάλα στα πόδια τους, αλλά ανεβαίνοντας άφησαν να ξεδιπλωθεί η «φαρμακερή» αντεπίθεση του 71′. Με τέσσερις μπαλιές ο Μέσι βρέθηκε σε θέση βολής και όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Αργεντινός δεν λάθεψε όπως ο Ουρουγουανός ή ο Βραζιλιάνος νωρίτερα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα που απέναντί του δεν είχε δεχθεί γκολ.

Όταν η Άρσεναλ ξαναμαζεύτηκε πίσω, το κακό γι’ αυτήν είχε ήδη γίνει. Απογοήτευση πλημμύρισε τους γηπεδούχους σε κάθε προσπάθειά τους, το δοκάρι τους γλίτωσε στο 78′ (πλασέ του Σουάρες), στο 83′ ωστόσο ο Μέσι κέρδισε (από τον Φλαμινί στην πρώτη εμπλοκή του στο ματς μετά την είσοδό του) και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι. Ο Τσεχ πάντως απέτρεψε το 3-0 στην κεφαλιά του Νεϊμάρ στο 91′ και γλίτωσε την ομάδα του από μια βαρύτερη ήττα.

MVP
Ο Λιονέλ Μέσι δεν είχε σκοράρει ποτέ σε εστία που υπερασπιζόταν ο Πετρ Τσεχ. Το έκανε δύο φορές και το… απωθημένο αποτελεί παρελθόν. Έφτιαξε επίσης δύο φάσεις για τους συμπαίκτες του.

Αδύναμος κρίκος
Καλός… αμυντικά, στήριξε τον Μονρεάλ με τάκλινγκ και κλεψίματα. Επιθετικά όμως ο Αλέξις Σάντσες δεν φάνηκε όσο απαιτούσε ένα τέτοιο ματς. Ήξερε τους πρώην συμπαίκτες του και όφειλε να είναι πιο ενεργητικός για να βοηθήσει Εζίλ και Ζιρού που πάλευαν στο χορτάρι.

Σχόλιο
Παραδεισένιος τόπος η Αγγλία για την Μπαρτσελόνα. Είναι η τρίτη σερί σεζόν που… προκρίνεται στα προημιτελικά από το πρώτο ματς, χωρίς μάλιστα να λάμψει με την απόδοσή της. Η Άρσεναλ δεν φημίζεται για τις αμυντικές αρετές της και το reactive παιχνίδι της, έπαιξε τακτικά, αλλά εκτέθηκε όταν άρχισε να πιστεύει ότι θα πάρει το παιχνίδι. Στο φινάλε μάλιστα γλίτωσε από βαρύτερη ήττα.

Οι συνθέσεις:

Άρσεναλ (4-2-3-1): Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν (82′ Φλαμινί), Ράμσεϊ, Οξλέιντ-Τσαμπερλέιν (50′ Γουόλκοτ), Εζίλ, Σάντσες, Ζιρού (72′ Γουέλμπεκ)

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση