HomeΣΠΟΡTσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 μέρος 3ο , η ώρα των πρόωρων τελικών

Tσάμπιονς Λιγκ Φάση των 16 μέρος 3ο , η ώρα των πρόωρων τελικών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

12717787_10208474811326259_1142735217339112605_n

 

 

 

του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Η κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση συνεχίστηκε την Τρίτη 23/2 με δύο εκπληκτικά παιχνίδια που μόνο από τα ονόματα των αντιπάλων προμήνυαν εκπληκτικές μάχες . Είχαμε λοιπόν το παιχνίδι της Γιουβέντους με την Μπάγερν Μονάχου στο Τορίνο καθώς και αυτό της Άρσεναλ με την Μπαρτσελόνα στο Λονδίνο .

Και στα δύο παιχνίδια ξεκάθαρο φαβορί είναι οι φιλοξενούμενοι καθώς πρόκειται για 2 από τους βασικούς διεκδικητές του τίτλου αλλά και οι γηπεδούχοι είναι όχι απλά υπολογίσιμοι αντίπαλοι  , αλλά μεγαθήρια με χρόνια παρουσία στην Ευρώπη και με επιτυχίες .

Έτσι ο εύλογος στόχος είναι για τις Γιουβέντους και Άρσεναλ , να διαφυλάξουν και να εκμεταλλευτούν κατά το δυνατό την έδρα τους και για τις Μπάγερν και Μπαρτσελόνα να προσπαθήσουν να πετύχουν αποτέλεσμα σήμερα που θα τις κάνει να αισθάνονται άνετα στην ρεβάνς.

Στο παιχνίδι της Αγγλίας , η Άρσεναλ ξεκίνησε αρκετά δυνατά και για το πρώτο ημίωρο τουλάχιστον είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων , χωρίς όμως να καταφέρει να αποκομίσει κάποιο γκολ από αυτές τις φάσεις που δημιούργησε. Είχε όμως καταφέρει να περιορίσει την Μπαρτσελόνα και κυρίως τους Νειμάρ και Μέσι ( ως το 70) , οι οποίοι δεν ήταν σε καλή μέρα .

Η Μπαρτσελόνα από εκείνο το σημείο και μετά πήρε τα ηνία του αγώνα , έκανε φάσεις , είχε την κατοχή και παρόλο που η Άρσεναλ δεν οπισθοχώρησε πλήρως και προσπαθούσε και αυτή .

Όταν όμως η Άρσεναλ ανέβηκε κι άλλο για να διεκδικήσει τον αγώνα , ήρθε στο 71 ένα ιστορικό γκολ για τον Λιονέλ Μέσι , καθώς ήταν το πρώτο του απέναντι στον Πετρ Τσεχ ( μάλλον έπρεπε να τον αντιμετωπίσει με άλλη ομάδα πλην της Τσέλσι για να σκοράρει ) το οποίο ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι .

Ήρθε και δέκα λεπτά αργότερα και το 2-0 με πέναλτι που κέρδισε ο Μέσι από τον Φλαμινί ( ο οποίος ακούμπησε τον Μέσι και έκανε το πέναλτι πριν καν ακουμπήσει μπάλα , καθώς είχε μόλις αντικαταστήσει τον Κοκλέν) και η ρεβάνς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου μοιάζει με τυπική διαδικασία .

Αυτό είναι κρίμα για την Άρσεναλ , καθώς για άλλη μια φορά προδίδεται από την κληρωτίδα που την έφερε αντιμέτωπη με μια ομάδα τέτοιου επιπέδου που δεν αρκεί μια καλή εμφάνιση για να την κερδίσεις , αλλά μια τέλεια εμφάνιση.

Στο Τορίνο , η Μπάγερν ήταν καταιγιστική στην αρχή του αγώνα απέναντι στην πολύ αμυντικά στημένη Γιουβέντους , η οποία είχε στηθεί από τον Αλέγκρι καθαρά , προκειμένου να μην δεχθεί το εκτός έδρας γκολ.

Η Μπάγερν πίεζε πολύ και το γκολ δύο λεπτά πριν την λήξη του ημιχρόνου από τον Μίλερ ήταν το επιστέγασμα αυτής της πίεσης .

Όταν μάλιστα ήρθε και το 2-0 από τον Ρόμπεν , πολλοί ( μάλλον μαζί τους και η ομάδα του Γκουαρντιόλα) πίστεψαν ότι το παιχνίδι τελείωσε . Όμως η Γιουβέντους μείωσε αρχικά με τον Ντιμπάλα και παρότι αντικαταστάθηκε αυτός όπως και νωρίτερα ο Μαρκίζιο , αλλαγές που προκάλεσαν απορία , κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2  με γκολ του Στουράρο και στην συνέχεια είχε και ευκαιρίες να πάρει το παιχνίδι .

Ευκαιρίες είχε και η Μπάγερν μετά την ισοφάριση όμως το παιχνίδι έμεινε στο 2-2. Πλεονέκτημα για την πρόκριση απέκτησε , με τα 2 εκτός εδρας γκολ , σαφώς η Μπάγερν , όμως η Γιουβέντους με την ανατροπή που πέτυχε (αν και όχι ολική ) έδειξε πως υπάρχουν ελπίδες-έστω και λίγες για την ρεβάνς της Γερμανίας .

Αυτά έγιναν στα παιχνίδια της Τρίτης , όπου θα μπορούσαν να είναι και ημιτελικοί και τελικοί αντί απλά για την φάση των 16 , Μπαρτσελόνα και Μπάγερν απέκτησαν πλεονέκτημα για την πρόκριση αλλά όλα θα κριθούν στις ρεβάνς.

Το Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται αύριο με 2 ακόμα πολύ ωραία παιχνίδια , Ντιναμό Κιέβου-Μάντσεστερ Σίτυ και Αϊντχόφεν-Ατλέτικο Μαδρίτης , λιγότερο φανταχτερά παιχνίδια με ξεκάθαρα φαβορί , αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει από τώρα το αποτέλεσμά τους.

Ευθύμης Φασουλάκης

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση