HomeLife & StyleΜια τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πουλήθηκε 35.000 δολάρια

Μια τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πουλήθηκε 35.000 δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την έκοψε Γερμανός κουρέας που προετοίμαζε τον σούπερ σταρ για τα γυρίσματα ταινίας στην Ισπανία το 1966. Ο πρώτος ιδιοκτήτης, στον οποίο την πούλησε ο κουρέας, την φύλαξε για 50 χρόνια.

Το 1966 ο Τζον Λένον έλαβε μέρος στην ταινία «Πώς κέρδισα τον πόλεμο» με σκηνοθέτη τον Ντικ Λέστερ. Τα γυρίσματα είχαν γίνει στην Ισπανία, και τις κομμώσεις των ηθοποιών έιχε αναλάβει ένας Γερμανός κομμωτής ονόματι Κλάους Μπαρούκ. Ο Μπαρούκ χτένισε και τον Τζον Λένον, και για τις ανάγκες της ταινίας (ο ροκ σταρ υποδυόταν έναν στρατιώτη) έπρεπε να του κοντύνει τα μαλλιά. Το έκανε λοιπόν και κράτησε σουβενίρ μια τούφα μήκους 10 εκατοστών.

lennon3

Αυτή η τούφα κάποια στιγμή έφτασε στα χέρια του Βρετανού συλλέκτη memorabilia, Πολ Φρέιζερ. Ο συλλέκτης την κράτησε για 50 χρόνια. Πρόσφατα όμως την έδωσε σε δημοπρασία, στον αμερικανικό οίκο Heritage Auctions (Ντάλας), ο οποίος εξέτασε με τεστ DNA την προέλευση και την χρονολογία της τούφας και επιβεβαίωση πως αυτή είναι μακρύτερη τούφα του Τζον Λένον που πουλήθηκε ποτέ και πως θα είναι η τελευταία που θα πουληθεί. Ως εκ τούτου ο οίκος τη χαρακτήρισε «μεγάλη ευκαιρία!». Η τούφα μάλιστα συνοδεύεται από μία κόλα χαρτί από το τα γυρίσματα της ταινίας, με αυτόγραφο του σταρ με την υπογραφή «John Lennon/ oh yes».

Αλλα αντικείμενα που πουλήθηκαν στην ίδια δημοπρασία από τον οίκο Heritage είναι μία φωτογραφία των Μπιτλς (42.000 δολάρια), και ένα σφραγισμένο εξώφυλλο του άλμπουμ

«Yesterday and Today» που έπιασε τα 125.000 δολάρια.

lennon2

Πάντως οι Μπιτλς εξακολουθούν να πουλάνε. Πέρσι το πρώτο συμβόλαιο του γκρουπ δημπρατήθηκε για 75.000 δολάρια. Επίσης πέρσι πουλήθηκε μια ακουστική κιθάρα Gibson του Τζον Λένον 2,4 εκατομμύρια δολλάρια.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση