HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΠΑΟΚ έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από το «Απ. Νικολαΐδης», παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ με 2-0. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσε το ματς ο ΠΑΟΚ λόγω αποβολής του Χαρίση στο 91′. Αγνώριστος ο Παναθηναϊκός μετά το 60′.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε μία ισορροπημένη ενδεκάδα, με τους Λαγό-Λουντ στα χαφ, τον Αμπέντ επιτελικό μέσο, ενώ την επιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Βλαχοδήμος, Καλτσάς και Μπεργκ. Στον αντίποδα, τα πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών δεν έδιναν πολλές εναλλακτικές στον Ιγκόρ Τούντορ, με αποτέλεσμα ο Κροάτης να παίξει με «κόφτες» τους Χαρίση-Τσίμιροτ και τους Πέλκα-Μυστακίδη πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ρόμπερτ Μακ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό και ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, πραγματοποιώντας την πρώτη τελική προσπάθεια πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό, όμως το σουτ του Μάρκους Μπεργκ πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Μάρκου Βελλίδη. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν για το «πολυπόθητο» γκολ και είδαν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς στο 10ο λεπτό. Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος έβγαλε τον Μπεργκ απέναντι στον Βελλίδη κι ο Σουηδός με όμορφο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο 29χρονος έχει μετατραπεί σε… δήμιο του ΠΑΟΚ, αφού έχει πετύχει 8 γκολ κόντρα στον «Δικέφαλο».

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ, μετά το εις βάρος τους γκολ, προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Γκόικο Τσίμιροτ (12′) κι η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιώργου Τζαβέλλα (18′) δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Οι γηπεδούχοι άφησαν την μπάλα στον «Δικέφαλο», έκλεισαν τους χώρους και επιχείρησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ, παρότι είχε την κατοχή, δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ του Λουκ Στιλ, με το ημίχρονο να βρίσκει τον Παναθηναϊκό να προηγείται με 1-0.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι φιλοξενούμενοι κυνήγησαν την ισοφάριση, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που σημείωσε γκολ. Ο Βλαχοδήμος εκμεταλλεύτηκε τον κενό χώρο, βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε εξαιρετική πάσα στον Καλτσά, ο οποίος προχώρησε μερικά μέτρα και με όμορφο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.

Παρά το 2-0, οι παίκτες του Τούντορ δεν τα παράτησαν κι αφού αρχικά έχασαν μία τεράστια ευκαιρία με τον Κίτσου (55′), μείωσαν με εκπληκτικό γκολ του Τσίμιροτ στο 56ο λεπτό. Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε μετά το γκολ πίεσε για το 2-2. Στο 60′, ο Στραματσόνι «ανακάτεψε την τράπουλα», γύρισε το σύστημα σε 4-3-1-2 με ρόμβο, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, αφού υπήρξε ξεκάθαρο πρόβλημα στο κομμάτι της δημιουργίας.

Τελικά, ο «Δικέφαλος» έφερε το ματς στα ίσα, με κοντινό πλασέ του Πέλκα στο 67′. Στα τελευταία λεπτά, οι δύο ομάδες προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της νίκης, αλλά με άναρχο τρόπο. Η είσοδος του Γιούρι Μαμούτε είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να αλλάξει εκ νέου σύστημα (4-4-2), με σκοπό να γίνει πιο επιθετικός, αλλά οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας. Στο 91′ ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Χαρίση με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.

MVP
Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος μπορεί να μην σημείωσε γκολ, αλλά μοίρασε δύο ασίστ σε Μπεργκ και Καλτσά, αποτελώντας τον απόλυτο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είχε καταλυτική συμβολή στην εικόνα των «πρασίνων», η οποία έγινε ακόμη πιο φανερή μετά την αλλαγή του.

Αδύναμος κρίκος
Ο Αντρέα Στραματσόνι με τις διαδοχικές αλλαγές συστήματος περισσότερο μπέρδεψε, παρά βοήθησε την ομάδα του. Η απόφαση να κάνει αλλαγή τόσο των Παναγιώτη Βλαχοδήμο όσο και τον Νίκο Καλτσά, είχε αντίκτυπο στον επιθετικό τομέα, αφού ο Βίκτωρ Κλωναρίδης δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του παιχνιδιού, ενώ ο Λούκας Εβαντζελίστα «χάθηκε» ως εσωτερικός χαφ. Κακή διαχείριση του αγώνα από τον Ιταλό τεχνικό.

Σχόλιο
Ο Παναθηναϊκός, μετά το δεύτερο γκολ, θεώρησε πως το παιχνίδι τελείωσε και το… πλήρωσε. Ο ΠΑΟΚ, παρά τις σημαντικές απουσίες, έδειξε πάθος, καρδιά και αυταπάρνηση, παίρνοντας ένα σημαντικό αποτέλεσμα τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στον τομέα της ψυχολογίας. Το τελευταίο 30λεπτο πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τον «Δικέφαλο» ενόψει της δύσκολης συνέχεια, ενώ αντίθετα η διαχείριση του αγώνα από την πλευρά του Παναθηναϊκού στα πρώτα 55 λεπτά ήταν υποδειγματική.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Λαγός, Λουντ, Αμπέντ (76′ Μαμούτε), Βλαχοδήμος (59′ Εβαντζελίστα), Καλτσάς (60′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαΐας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Χαρίσης, Τσίμιροτ, Κίτσιου, Λέοβατς (79′ Κοροβέσης), Πέλκας (93′ Σάμπο), Μακ, Μυστακίδης (84′ Αντώνης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση