HomeΣΠΟΡΞάνθη – Πανθρακικός 1-0

Ξάνθη – Πανθρακικός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πανθρακικός μπορεί να είχε τις ευκαιρίες, η Ξάνθη όμως ήταν αυτή που πέτυχε το μοναδικό γκολ και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 1-0 στα Πηγάδια για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η εικόνα του αγώνα

Ο τεχνικός της Ξάνθης, Ράζβαν Λουτσέσκου, δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, ενώ το ίδιο σύστημα επέλεξε και ο προπονητής του Πανθρακικού, Γιάννη Χατζηνικολάου. Το ματς στα πρώτα λεπτά ήταν κακό από πλευράς ποιότητας, με τις δύο ομάδες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην άμυνα παρά στην επίθεση.

Η πρώτη φάση σημειώθηκε στο 34′ με τον Βασιλακάκη να μένει μόνος του μέσα στην αντίπαλη περιοχή, όμως να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Πανθρακικού. Το 0-0 παρέμεινε στο πρώτο ημίχρονο, όμως το θέαμα βελτιώθηκε στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ορεξάτοι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την Ξάνθη.

Στο 51′ ο Χασομέρης έπιασε με γυριστή κεφαλιά εντός περιοχής και ο Ζαρόπουλος έδιωξε εντυπωσιακά. Δεκατρία λεπτά αργότερα ο Χαβίτο νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Ξάνθης, ενώ στο 78′ ο Έλληνας άσος έκανε διπλή απόκρουση σε σουτ του Ισπανού, αλλά και κεφαλιά του Φωτάκη, κρατώντας εκ νέου ζωντανή την ομάδα του. Κι ενώ ο Πανθρακικός έχανε ευκαιρίες, η Ξάνθη κατάφερε να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα με προβολή του Παπαστεριανού, έπειτα από λάθος έξοδο του Αθανασιάδη. Το γκολ αυτό ήταν αρκετό για να χαρίσει στην ομάδα του Λουτσέσκου μια πολύτιμη νίκη.

MVP

Ο νεαρός τερματοφύλακας της Ξάνθης, Μιχάλης Ζαρόπουλος, θα θυμάται για πολύ καιρό την εμφάνισή του κόντρα στον Πανθρακικό. Τρομερές επεμβάσεις από τον Έλληνα άσο που κράτησαν την ομάδα του στο παιχνίδι μέχρι τέλους.

Αδύναμος Κρίκος

Ενώ ήταν σταθερός στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού, Γιώργος Αθανασιάδης, έγινε ο μοιραίος για την ομάδα του μετά την τραγική του έξοδο στο 85′ από την οποία και προήλθε το 1-0 της Ξάνθης.

Σχόλιο

Ο Πανθρακικός ήταν καλύτερος από την Ξάνθη και θα πρέπει να τα βάλει με την… τύχη του και τον Ζαρόπουλο που έχασε αυτό το παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολλές και μεγάλες ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ, όμως δεν κατάφεραν ούτε τώρα να χαμογελάσουν.

Η κατάσταση είναι δύσκολη κι αν η ομάδα δεν πάρει άμεσα βαθμούς τότε ο υποβιβασμός θα είναι αναπόφευκτος. Η Ξάνθη είχε σε τεράστια μέρα τον τερματοφύλάκά της, που στην ουσία την κράτησε στο ματς. Μίλησε ο «άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου» με τους γηπεδούχους να παίρνουν μια νίκη κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Γουάλας (80′ Κρίστοφερ), Λισγάρας, Καρυπίδης, Βασιλακάκης (56′ Παπαστεριανός), Λουσέρο, Νιέτο, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (66′ Σκούρτης), Καπετάνος

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (57′ Χρήστου), Μπουγαΐδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Χαβίτο (88′ Ίγκορ), Μπαϊκαρά, Χασομέρης (73′ Φωτάκης), Ντιγκινί

Διαφήμιση
Διαφήμιση