HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τις δύο σερί ήττες από ΑΕΚ και Άντερλεχτ, «ξεσπώντας» στον Ατρόμητο, τον οποίο φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη την επόμενη αγωνιστική στέφονται και μαθητικά πρωταθλητές.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Μάρκο Σίλβα αποφάσισε να προβεί σε αρκετές αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με τα παιχνίδια κόντρα σε ΑΕΚ και Άντερλεχτ.

Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε εντελώς την επιθετική τριπλέτα, δίνοντας φανέλα βασικού σε Νταβίντ Φουστέρ, Δημήτρη Κολοβό και Άλαν Πουλίδο. Παράλληλα, ο Πραξιτέλης Βούρος πήρε θέση δίπλα στον Μάνουελ Ντα Κόστα, εξαιτίας της τιμωρίας του Αλμπέρτο Μποτία και του τραυματισμου του Δημήτρη Σιόβα, ενώ ο Εστέμπαν Καμπιάσο αντικατέστησε τον Σάσα Ζντιέλαρ.

Παρά τις αλλαγές, οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και επέβαλλαν το ρυθμό τους από τα πρώτα λεπτά. Αποτέλεσμα, μόλις στο 10′ να πάρουν προβάδισμα με τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες.

Ο Αργεντινός επιχείρησε το δεξί σουτ, η πορεία της μπάλας μπέρδεψε τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος δεν κατάφερε να αποκρούσει, με αποτέλεσμα να τη δει στο βάθος της εστίας του.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά σε τρεις περιπτώσεις οι Κασάμι (23′), Ντομίνγκες (28′) και Φουστέρ (31′) δεν βρήκαν στόχο.

Μετά το 30′, ο Ατρόμητος ανέβασε την απόδοσή του και κυνήγησε την ισοφάριση, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Ρομπέρτο δήλωσε «παρών» κι αρνήθηκε το γκολ με εξαιρετικές επεμβάσεις. Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, όμως στο 65′ ο Πουλίδο με όμορφο πλασέ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στην ομάδα του.

Μετά το γκολ του Μεξικανού οι παίκτες του Ατρόμητου «αποδιοργανώθηκαν» με συνέπεια οι Πειραιώτες να μετατρέψουν τον αγώνα σε… περίπατο χάρη στα γκολ των Καμπιάσο (74′) και Φορτούνη (85′).

 

MVP
Ο Άλαν Πουλίδο «άρπαξε από τα μαλλιά» την ευκαιρία που του έδωσε ο Μάρκο Σίλβα, καθώς με ένα γκολ και μία ασίστ μετατράπηκε στον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης.

Παρότι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία, ο Μεξικανός πραγματοποίησε ένα εκπληκτικό τελευταίο ημίωρο.

Αδύναμος κρίκος
Ο Βασίλης Μπάρκας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα, καθώς φέρει ευθύνη στο πρώτο γκολ, ενώ η γενικότερη παρουσία δεν ενέπνεε ασφάλεια. Όμως, το νεαρό της ηλικίας του, αλλά κι έλλειψη εμπειρίας δικαιολογούν μία κακή ημέρα, ύστερα από ένα διάστημα πολύ καλών εμφανίσεων.

Σχόλιο
Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στα θετικά αποτέλεσμα με εμφατικό τρόπο, επικρατώντας με 4-0 του Ατρόμητου. Το σκορ, ίσως, αδικεί την προσπάθεια των Περιστεριωτών, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα «πάτησαν» καλά στον αγωνιστικό χώρο και έβαλαν δύσκολα στους γηπεδούχους.

Παρόλα αυτά, το δεύτερο γκολ «άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», με τα τελευταία λεπτά να μετατρέπονται σε ένα «πάρτι» από την πλευρά των «ερυθρόλευκων». Το θετικό για τον Μάρκο Σίλβα είναι πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές που θεωρούνται αναπληρωματικοί κι έπαιξαν σήμερα βασικοί, έδειξαν καλό πρόσωπο. Πλέον, οι Πειραιώτες στρέφουν την προσοχή τους στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για τους «32» του Europa League.

Οι συνθέσεις
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Βούρος, Ντα Κόστα, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι (68′ Ιντέγε), Ντομίνγκες (79′ Μπουχαλάκης), Φουστέρ, Κολοβός (69′ Φορτούνης), Πουλίδο.

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κιβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπιτόλο, Μπρίτο, Ουσέρο (75′ Κούρος), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (80′ Ματέι), Γροντής, Παπαδόπουλος (71′ Λε Ταλέκ).

Διαφήμιση
Διαφήμιση