HomeΣΠΟΡΛεβαδειακός – Καλλονή 1-0

Λεβαδειακός – Καλλονή 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βαγγέλης Μάντζιος ο λυτρωτής! Ο Έλληνας φορ ευστόχησε στο πέναλτι φτάνοντας τα εννέα εφετινά γκολ και ο Λεβαδειακός επικράτησε 1-0 της Καλλονής κόντρα στη ροή του αγώνα.

Η εικόνα του αγώνα

Το ματς κύλησε αντιστρόφως ανάλογα του τελικού αποτελέσματος, αφού η Καλλονή υπερίσχυσε του Λεβαδειακού.

Οι νησιώτες εκμεταλλεύονταν κάθε σπιθαμή γηπέδου και αναπτύσσονταν πότε από αριστερά με τον Μανούσο και πότε από τα δεξιά με τον Γεωργίου δημιουργώντας προϋποθέσεις απειλής. Αμφότεροι πατούσαν την αντίπαλη περιοχή όντες μάλιστα εκείνοι που έχασαν τις δύο καλύτερες ευκαιρίες, στο 16′ (απόκρουσε Βερέμκο) και 37′ (δοκάρι).

Το γκολ που ορθόδοξο τρόπο έψαξε η Καλλονή ήρθε στο 40′, αλλά ο Μάρκοβιτς ήταν εκτεθειμένος και δικαιολογημένα σφύριξε ο Σελίμος. Εκεί που προκλήθηκαν αμφιβολίες ήταν στη φάση του 71′, το πέναλτι που κερδίζει ο Ατζαγκούν από τον Αναστασιάδη και μετέτρεψε σε γκολ ο Μάντζιος ένα λεπτό αργότερα. Οι νησιώτες αμφισβήτησαν την απόφαση, αν δηλαδή υπήρξε επαφή γιατί μπάλα ο στόπερ της δεν βρήκε, αλλά ο διαιτητής ήταν ανένδοτος και ο Λεβαδειακός βρέθηκε σε θέση ισχύος.

Το γκολ ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, αφού η Καλλονή είχε μέχρι τότε καταφέρε να έχει τον έλεγχο. Ο Μανούσος μάλιστα είχε απειλήσει με σουτ στο 67′ (έδιωξε ο Βερέμκο). Μετά το 1-0 ωστόσο  δεν ήταν εύκολο για τους Λέσβιους ν’ αντιδράσουν και σε συνδυασμό με τη σωστή διαχείριση από τους Βοιωτούς το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Ο Λεβαδειακός πήρε αυτό που ήθελε και η Καλλονή βυθίστηκε ακόμη περισσότερο.

MVP

Ο Σιαρχέι Βερέμκο δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στις εξόδους. Είχε δύο επεμβάσεις ωστόσο στις προσπάθειες των Γεωργίου και Μανούσου που κράτησαν το μηδέν πριν σκοράρει ο Μάντζιος. Ο Λευκορώσος γκολκίπερ ήταν κομβικός σ’ εκείνο το διάστημα.

Αδύναμος κρίκος

Μάρκοβιτς (άρχισε βασικός) και Κάρλσον (μπήκε αλλαγή) έχουν αποκτηθεί ως φορ, αλλά μόνο ως τέτοιοι δεν λειτουργούν στο γήπεδο, με αποτέλεσμα Μανούσος και Γεωργίου ν’ αναγκάζονται να κάνουν περισσότερα απ’ όσο πρέπει.

Σχόλιο

Επιβεβαιώθηκε στη Λιβαδειά ο βαθμολογικός υποβιβασμός της Καλλονής. Όταν δεν μπορεί να πάρει παιχνίδια στα οποία είναι καλύτερη, στα οποία υπερέχει εμφανώς και φτιάχνει ευκαιρίες, τύχη στο υπόλοιπο της σεζόν δεν έχει καμία. Ο Λεβαδειακός ωφελήθηκε από την απόφαση του Σελίμου να δώσει πέναλτι, άλλο τρόπο να σκοράρει δεν θα έβρισκε σ’ ένα 90λεπτο που τίποτα δεν λειτούργησε καλά. Μονάχα η ευστοχία του Βαγγέλη Μάντζιου από το πέναλτι. Αυτή ήταν η διαφορά: ο γκολτζής φορ, τον οποίο στερείται η Καλλονή από την αρχή της χρονιάς.

Οι συνθέσεις:

Λεβαδειακός: Βερέμκο, Μουλόπουλος, Γιάχιτς, Μεντί, Τσουρίκοφ (46′ Μανωλάς), Μαχαίρας, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν (83′ Τόπι), Καψάσκης, Μερεμπασβίλι (59′ Μπελγκαζουανί), Μάντζιος

Καλλονή: Δαύκος, Τσαμπούρης, Αναστασιάδης, Μίκιτς, Γκόλιας, Καλτσάς, Μπλάζιτς (61′ Ελλακόπουλος), Γεωργίου, Φαβάλι, Μανούσος (86′ Μπραούλιο), Μάρκοβιτς (70′ Κάρλσον)

Διαφήμιση
Διαφήμιση