HomeΣΠΟΡΤι περιμένει τους »αιώνιους» στον 2ο γύρο του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα;

Τι περιμένει τους »αιώνιους» στον 2ο γύρο του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-e1455386259346

 

 

Tου Ευθύμη Φασουλάκη

 

Με την ευκαιρία της εβδομάδας-ρεπό ανάμεσα στους 2 γύρους του ΤΟΡ 16 της Ευρωλίγκα , ας δούμε τι έχουν κάνει ως τώρα Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός και τι πιθανότητες πρόκρισης έχουν πριν από την έναρξη του δεύτερου γύρου .

Είναι δεδομένο πώς και οι 2 με τις αλλαγές που κινούνται για να κάνουν στο ρόστερ τους και τις έχουν κάνει σε μεγάλο βαθμό ήδη , θα παρουσιαστούν διαφορετικοί και θα διεκδικήσουν να προκριθούν κάτι που παρουσιάζει αντικειμενικές και άλλου είδους δυσκολίες για τον καθένα .

Ο Παναθηναϊκός , αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου του με ρεκόρ 4-3 , μια θέση που δίνει πρόκριση μεν , αλλά με  μειονέκτημα έδρας και σίγουρα δεν θα είναι κάτι που θα ήθελε να αποκομίσει από έναν βατό όμιλο , πόσο μάλλον , με τους αντιπάλους από τον άλλο όμιλο που θα κληθεί να αντιμετωπίσει με αυτό το μειονέκτημα.

Από τις 3 του ήττες , μόνο αυτή από τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ ήταν αυτό που λέγεται –εκτός προγράμματος- καθώς οι άλλες δύο ,έγιναν στις 2 πιο δύσκολες έδρες αυτού του όμιλοι , στην έδρα της πανίσχυρης Φενερμπακτσέ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και σε αυτήν την πολύ υπολογίσιμης φέτος , Λοκομοτίβ Κουμπάν του Γιώργου Μπαρτζώκα .

Και οι 2 αυτές ήττες ήταν με μικρή διαφορά, θεωρητικά ανατρέψιμη και έτσι αν και η πρώτη θέση μοιάζει σχεδόν κατειλημμένη από την Φενέρ , η δεύτερη που δίνει το πολυπόθητο πλεονέκτημα , θεωρητικά είναι ανοικτή για τον Εξάστερο .

Aυτό που πρέπει να κάνει σίγουρα , είναι να προστατέψει την έδρα του διότι εκεί παρουσιάζεται δυνατότερος αλλά και εκεί θα αντιμετωπίσει τις 2 δυσκολότερες ομάδες που προανέφερα , όπως επίσης να διεκδικήσει και ό,τι καλύτερο από κάποια εκτός έδρας ματς-κλειδιά .

Αυτά είναι κυρίως το παιχνίδι στο Βελιγράδι με τον Ερυθρό Αστέρα που μια νίκη και μάλιστα αν συνοδευτεί και από κάλυψη της διαφοράς θα κλειδώσει την πρόκριση καθώς και αυτό με την Νταρουσάφακα στην Τουρκία καθώς αν θες πρόκριση και πλεονέκτημα έδρας ,απαγορεύεται να χάνεις αυτά τα παιχνίδια .

Οι Πράσινοι με τις προσθήκες των Χέινς , Γουίλιαμς και Χάντερ , καθώς και την χρησιμοποίηση του Σάσα Πάβλοβιτς μόνο στην Ευρωλίγκα , έχουν την ευκαιρία στον 2ο αυτό γύρο να δώσουν ανάσες σε παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί υπέρ το δέον ως τώρα όπως οι Καλάθης και Ραντούλιτσα , πλαισιώνοντας τους με εναλλακτικές που θα τους ξεκουράζουν αλλά και θα δίνουν και λύσεις μέσα στο παρκέ .

Αν όλα πάνε καλά δηλαδή, και υπάρχει υγεία στην ομάδα , κάτι που έλειψε ως τώρα λόγω των πολλών τραυματισμών, ο ΠΑΟ έχει μεγάλες πιθανότητες να βρεθεί στο ΤΟΡ 8 και να κοιτάει μόνο μπροστά

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό τώρα , είχε εξαρχής την ατυχία να βρεθεί σε ένα όμιλο στον οποίο εκτός από το ότι 6 στις 8 ομάδες θα είχαν άνετα θέση στην επόμενη φάση, έχει υποστεί και οδυνηρές ήττες από τις άλλες 2 . Στο ΣΕΦ από την Μπάμπεργκ που έτσι και αλλιώς όμως εντυπωσιάζει και στην Λιθουανία από την Ζαλγκίρις .

Επίσης έχασε , φυσιολογικά μάλλον , σε Μαδρίτη και Μόσχα και αυτό που τον κρατάει ζωντανό , είναι ότι γύρισε το ματς με την Χίμκι στο ΣΕΦ και η σπουδαία νίκη στην Ισπανία επί της Λαμποράλ , η οποία μπορεί να του φανεί υπερπολύτιμη στην τελική του κατάταξη.

Οι Ερυθρόλευκοι , αρχίζουν τον δεύτερο γύρο , με ένα πολύ σπουδαίο ματς στην έδρα της Μπαρτσελόνα , υπό την έννοια ότι έχουν βρεθεί και  οι 2 κάτω από τις θέσεις πρόκρισης και με ήττα πάνω από 12 πόντους ( 74-62 στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ) τα πράγματα θα γίνουν εξαιρετικά δύσκολα πλέον .

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πρέπει και αυτοί να προστατέψουν την έδρα τους όσο δύσκολο και αν είναι αυτό απέναντι σε ΤΣΣΚΑ και Ρεάλ και να κυνηγήσουν μεγάλα διπλά που θα τους οδηγήσουν στην πρόκριση όπως στην Γερμανία απέναντι στην Μπάμπεργκ ή στην Ρωσία με την Χίμκι .

Εννοείται επίσης ότι δεν υπάρχει δικαίωμα ήττας στα παιχνίδια στην έδρα του με Λαμποράλ και Ζαλγκίρις.

Όπως και ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός έχει καινούριους παίκτες να ενσωματώσει στο ρόστερ του , ελπίζοντας να βοηθήσουν στην ανατροπή της κατάστασης και στο καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα.

Και οι 2 ομάδες μας έχουν δείξει πώς διαθέτουν το απαραίτητο μέταλλο που χρειάζεται μια ομάδα για να πάει καλά σε τέτοιους είδους διοργανώσεις και σε ένα μαραθώνιο 16 αγώνων αρκεί να μην υπάρχουν προβλήματα και να έχουν και λίγο μαζί τους τον παράγοντα τύχη .

Ευθύμης  Φασουλάκης

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση