HomeΣΠΟΡΆντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0

Άντερλεχτ – Ολυμπιακός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες, εξαιτίας μίας λάθος αντίδρασης του -εξαιρετικού στο υπόλοιπο ματς- Ρομπέρτο, αλλά διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες του για πρόκριση στους «16» του Europa League. Δοκάρι στο 9′ με τον Μπράουν Ιντέγε για τους «ερυθρόλευκους».

Η εικόνα του αγώνα

Ο Δημήτρης Σιόβας δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε, με αποτέλεσμα ο Μάνουελ Ντα Κόστα να πάρει θέση δίπλα στον Αλμπέρτο Μποτία.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με το καθιερωμένο 4-2-3-1 με τους Ζντιέλαρ και Μιλιβόγεβιτς να αποτελούν το δίδυμο των αμυντικών χαφ και τον Κώστα Φορτούνη να βρίσκεται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Μπράουν Ιντέγε.

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν την μπάλα στην Άντερλεχτ, πίεσαν ψηλά και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν πιθανό λάθος των αμυντικών της βελγικής ομάδας.

Τα πρώτα 10 λεπτά εξελίχθηκαν σ’ ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρών κι από τις δύο ομάδες. Αρχικά, οι Βέλγοι απείλησαν σε δύο περιπτώσεις με τους Φίλιπ Τζούριτσιτς (6′) και Οκάκα Τσούκα (7′).

Ο Ολυμπιακός «απάντησε» άμεσα, αλλά ο Σεμπά δεν πλάσαρε σωστά σε τετ α τετ με τον Σίλβιο Προτό. Η κορυφαία στιγμή για τους «ερυθρόλευκους» έλαβε χώρα δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο πλασέ του Ιντέγε, ύστερα από γύρισμα του Τζίμι Ντουρμάζ, κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Σίλβιο Προτό.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, αφού οι δύο ομάδες προσπάθησαν να διαφυλάξουν το μηδέν στα μετόπισθεν, μετά το «άναρχο» πρώτο 15λεπτο.

Μοναδικές αξιόλογες στιγμές πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια, μία προσπάθεια του Ντουρμάζ (22′), που δεν είχε ευτυχή κατάληξη και ένα διαγώνιο σουτ του Πρατ (30′) που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ρομπέρτο.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μία τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Μιλιβόγεβιτς «σπατάλησε» την εξαιρετική πάσα του Φορτούνη, στέλνοντας την μπάλα πάνω από την εστία.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφεραν να απειλήσουν με προϋποθέσεις την αντίπαλη εστία. Παρόλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα η Άντερλεχτ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 68ο λεπτό. Ο Αλεξάντερ Μπίτνερ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ρόμπερτο δεν υπολόγισε καλά, έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Καρά Εμποντζί με γυριστό προ κενής εστίας έκανε το 1-0.

Οι παίκτες του Σίλβα προσπάθησαν να αντιδράσουν, κυνήγησαν την άμεση ισοφάριση, αλλά οι Βέλγοι έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια αισιοδοξίας στους φιλοξενούμενους.

MVP

Ο Σίλβιο Προτό ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την Άντερλεχτ, αφού με τις επεμβάσεις που πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Βέλγο γκολκίπερ.

Αδύναμος κρίκος

Είναι άδικο για τη γενικότερη παρουσία του Ρομπέρτο στην αναμέτρηση, καθώς όποτε χρειάστηκε αποσόβησε τους κινδύνους με εξαιρετικές αποκρούσεις. Παρόλα αυτά, ο Ισπανός γκολκίπερ φέρει την απόλυτη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε ο Ολυμπιακός και οδήγησε στην ήττα από την Άντερλεχτ.

Οι συνθέσεις

Άντερλεχτ: Προτό, Ναχάρ, Εμποτζί, Ντέσχαχτ, Μπίτνερ (89′ Νάιτινκ), Μπατζί, Ντεφούρ (89′ Σουάρες), Τζούριτσιτς (74′ Τίλεμανς), Ατσεαμπόνγκ, Πρατ, Οκάκα.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μποτία, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβτις, Ζντιέλαρ (69′ Κασάμι), Σεμπά (81′ Πουλίδο), Ντουρμάζ (84′ Ντομίνγκες), Φορτούνης, Ιντέγε.

Διαφήμιση
Διαφήμιση