HomeΚΡΗΤΗΟ Ν. Ηγουμενίδης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ο Ν. Ηγουμενίδης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κραυγή γωνίας για την ειρήνη να γίνει η φωνή εκείνων που αητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων επεσήμανε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Κατά τη συνεδρίαση και ενημέρωση της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών από το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (17.2.2016) ο κ. Ηγουμενίδης εξήγησε ότι «η φωνή της Επιτροπής, η φωνή του Εθνικού Συμβουλίου και η φωνή όσων ζητούν την καταβολή των γερμανικών οφειλών θα δυναμώσει περισσότερο αν συνδεθεί και αν εκφραστεί ως κραυγή αγωνίας για την ειρήνη».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι μέσα στο δύσκολο και αντίξοο σημερινό περιβάλλον η χώρα μας πρέπει να είναι παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή και ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στη διεθνοποίηση του προβλήματος και σε ένα πανευρωπαϊκό αγώνα ενάντια στη λήθη.

«Δεν κινδυνεύει μόνο η ελληνική νεολαία από τη λήθη, αλλά νομίζω ότι πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση συνολικά της ευρωπαϊκής νεολαίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη δύναμη της πολιτικής παρέμβασης της Επιτροπής, υπογράμμισε ότι «ποτέ δεν πρέπει να μας φεύγει από το μυαλό ότι η δύναμη της πολιτικής μας παρέμβασης είναι συνάρτηση συνολικά της δύναμης της πατρίδας μας, που μην ξεχνάμε ότι είναι αδύναμος κρίκος στην περιοχή.

Αν προχωρήσουν θετικά οι εξελίξεις θα δυναμώσει η φωνή που θα επιβάλει τελικά την καταβολή των γερμανικών οφειλών και την αποκατάσταση της δικαιοσύνης».

Διαφήμιση
Διαφήμιση