HomeΚΡΗΤΗ«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι αγρότες του Λασιθίου – Σήμερα οι αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

«Σκληραίνουν» τη στάση τους οι αγρότες του Λασιθίου – Σήμερα οι αποφάσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις τους οι αγρότες του Λασιθίου οι οποίοι από σήμερα προχώρησαν σε νέο κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που αφορά τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Από το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι του Λασιθίου έχουν προχωρήσει στην κατάληψη της εφορίας του Αγίου Νικολάου, μια κινητοποίηση που θα ολοκληρωθεί αργά το μεσημέρι. Οι αγρότες θα αποχωρήσουν από τη Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, ωστόσο θα μεταβούν στο Σεληνάρι με στόχο να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Ηρακλείου – Αγίου Νικολάου με τα τρακτέρ τους.

Στις προθέσεις τους είναι να προχωρούν σε ημίωρους αποκλεισμούς της κυκλοφορίας των οχημάτων, μορφή κινητοποίησης που ενδέχεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Την ίδια ώρα, παραμένει και το μπλόκο των αγροτών στα Μεγάλα Χωράφια, στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων, με ημίωρους αποκλεισμούς το μεσημέρι και το απόγευμα.

Κρίσιμες οι αποφάσεις

Εν τω μεταξύ, κρίσιμη θεωρείται η αποψινή σύσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου των αγροτών που θα συνεδριάσει το απόγευμα στα γραφεία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Ηρακλείου. Εκπρόσωποι των αγροτών της Κρήτης αφού συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται θα λάβουν αποφάσεις καθοριστικής σημασίας για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων σε επίπεδο Κρήτης. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι το κλίμα που επικρατεί στρέφεται στην κατεύθυνση της κλιμάκωσης της αντίδρασης με νέες μορφές κινητοποίησης και ενδεχομένως αύξησης του αριθμού των μπλόκων σε κομβικά οδικά σημεία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση