HomeΣΠΟΡΤσάμπιονς Λιγκ , Φάση των 16 μέρα 2η : Η επέλαση των φιλοξενούμενων.

Τσάμπιονς Λιγκ , Φάση των 16 μέρα 2η : Η επέλαση των φιλοξενούμενων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-e1455386259346

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 Την Τετάρτη 17/02 , το Τσάμπιονς Λιγκ , συνεχίστηκε με δύο πάρα πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια . Ένα θεωρητικά αντιτουριστικό παιχνίδι ανάμεσα στην Γάνδη και την Βόλφσμπουργκ στο Βέλγιο και μια σπουδαία αναμέτρηση ανάμεσα στην πάντα υπολογίσιμη Ρόμα και την βασίλισσα Ρεάλ Μαδρίτης στο Ολίμπικο. Ανάμεσα στις 4 αυτές ομάδες υπάρχει τεράστια διαφορά στους στόχους τους στην διοργάνωση.

Για το πρώτο ζευγάρι είναι ευκαιρία για την μια που αντιμετωπίζει την άλλη για την καλύτερη δυνατή πορεία στην διοργάνωση , ενώ στην Ιταλο-ισπανική μονομαχία , οι Μερένχες  πάντα έχουν ως στόχο την κατάκτηση του τροπαίου ενώ από την πλευρά τους οι Ρωμαίοι θα κυνηγήσουν ό,τι το καλύτερο.

Και αυτό ακριβώς έγινε και στα 2 παιχνίδια . Σε αντίθεση με τα παιχνίδια της Τρίτης , οι φιλοξενούμενοι είχαν τον κυρίαρχο ρόλο στα παιχνίδια της Τετάρτης και όχι μόνο επειδή κέρδισαν και απέκτησαν μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης , αλλά και διότι ήταν καλύτερες επιθετικά ζήτησαν το αποτέλεσμα και το πήραν.

Στο Βέλγιο , τελικά μόνο αντιτουριστικό δεν ήταν το παιχνίδι , όπως φαινόταν πριν την έναρξη του , από τα ονόματα των ομάδων . Η Βόλφσμπουργκ επέβαλε τον ρυθμό της από την αρχή του παιχνιδιού , είχε αρκετές ευκαιρίες , και κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στο τέλος του ημιχρόνου .

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου πάνω που η Γάνδη ισορρόπησε , οι Λύκοι αγρίεψαν ξανά και πέτυχαν δύο γκολ στο 54΄ και το 60’ τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση  .

Αυτό τους έκανε να χαλαρώσουν και να δεχτούν 2 γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο και να δεχτούν πίεση και για ισοφάριση στο τέλος , με παράπονα των γηπεδούχων για πέναλτι που δεν δόθηκε.

Αυτό που κρατάνε οι Λύκοι όμως ,είναι το τελικό 2-3 που ουσιαστικά μετατρέπει σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της Γερμανίας και τα δύο σημαντικά γκολ του Ντράξλερ που σήμερα έδειξε γιατί αποκτήθηκε ως ο ηγέτης της ομάδας στην θέση του Ντε Μπρόινε , καθαρίζοντας το σημαντικότερο ματς της χρονιάς ( ως το επόμενο) .

Στο Ολίμπικο τώρα , η Ρόμα πήρε άριστα στο 1ο ημίχρονο στον αμυντικό τομέα , καθώς κατάφερε με εκπληκτικό τρόπο να αναχαιτίζει τις συνεχείς και μαζικές προσπάθειες της Ρεάλ για επίθεση .

Δεν απειλήθηκε ουσιαστικά καθόλου καθώς οι Μαδριλένοι δυσκολευόταν να πατήσουν περιοχή .

Στο δεύτερο ημίχρονο , είχαμε στο 57΄ μια απίστευτη ενέργεια αυτού του φανταστικού παίκτη που λέγεται Κριστιάνο Ρονάλντο που ξεκλείδωσε την άμυνα της Ρόμα και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι .

Οι Τζιαλορόσι αποφάσισαν να βγουν από το καβούκι τους και να επιτεθούν και δεδομένου ότι η Ρεάλ δεν είναι η ομάδα που θα κλειστεί έκαναν μερικές καλές φάσεις αλλά νικήθηκαν από τον Νάβας και την άμυνα των φιλοξενούμενων .

Ηρθε και το 2-0 σε μια αντεπίθεση από τον Χεσέ που είχε μπει πριν λίγο στο γήπεδο και κάπου κει όλα τέλειωσαν. Η ρεβάνς στο Μπερναμπέου αποκτά τυπικό χαρακτήρα εφόσον η Ρεάλ δείξει έστω και ελάχιστη σοβαρότητα .

Άλλη μια χορταστική ποδοσφαιρική νύχτα τέλειωσε και τώρα τα μάτια στρέφονται στους αγώνες του Europa League που είναι πολλοί και σπουδαίοι και ελπίζουμε σε ανάλογο-στο βαθμό του δυνατού-θέαμα με αυτό που απολαύσαμε αυτό το διήμερο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση