HomeΣΠΟΡΤι είδαμε στα παιχνίδια της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Τι είδαμε στα παιχνίδια της Τρίτης στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis-e1455386259346

 

 

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Στα μέσα Φλεβάρη , παραδοσιακά η Τρίτη και η Τετάρτη είναι σημειωμένες με μαρκαδόρο , στο ημερολόγιο όλων των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων , καθώς ξαναρχίζει μετά το χειμερινό διάλειμμα , το Τσάμπιονς Λιγκ , η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Με 2 ματς ανά μέρα και 4 συνολικά ανά βδομάδα, αναπληρώνεται η έλλειψη 2 μηνών και αρχίζει η νοκ-άουτ φάση όπου τα περιθώρια για λάθος είναι μηδενικά και οι ομάδες οφείλουν να αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους προκειμένου να έχουν την πολυπόθητη ευρωπαϊκή πορεία .
Χθες Τρίτη , είχαμε τα 2 πρώτα παιχνίδια λοιπόν , της Μπενφίκα με την Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης , στο Ντα Λουζ καθώς και αυτό της Παρί Σεν Ζερμέν με την Τσέλσι , στο Παρκ ντε Πρενς.

Σε κανένα από τα δύο παιχνίδια , παρά τις νίκες των γηπεδούχων δεν είχαμε καμία ομάδα που να πήρε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης και όλα θα κριθούν στις ρεβάνς σε Ρωσία και Αγγλία αντίστοιχα.

Στο ματς της Γαλλίας , η Παρί κυριάρχησε σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα έναντι της παραπαίουσας φέτος Τσέλσι , η οποία ψάχνει μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ για να αποκομίσει και κάτι καλό από αυτήν την καταστροφική χρονιά .

Η Παρί πίεσε πολύ , έπεσε πάνω στον πολύ καλό Κουρτουά και όταν τελικά από το γκολ του Ιμπραίμοβιτς πήρε προβάδισμα στο σκορ , η Τσέλσι στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ισοφάρισε με τον Ομπι Μίκελ και πέτυχε ένα υπερπολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Έτσι παρότι τελικά με το γκολ που πέτυχε , η χρυσή αλλαγή , Καβάνι , η Παρί πήρε την νίκη , όλα θα κριθούν στην Αγγλία , όπου παρά την κακή χρονιά της ομάδας του Χίντιγκ , ποτέ δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο για τον αντίπαλο ένα παιχνίδι στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Στο Ντα Λουζ , η Μπενφίκα είχε την πρωτοβουλία του αγώνα και προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει τον ρυθμό της .

Παρόλα αυτά η Ζενίτ που προέρχεται και από διακοπή στο πρωτάθλημα της ,παρατάχθηκε με αμυντικούς κυρίως προσανατολισμούς και κατάφερε να μην απειληθεί σοβαρά και να έχει και κάποιες δικές της φάσεις στην αντεπίθεση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Λουζιτανοί πίεσαν όσο μπορούσαν , όμως και πάλι η Ζενίτ αντιστεκόταν σθεναρά , μέχρι την φάση της αποβολής του Κρισίτο , όπου , θαρρείς και επηρεάστηκε άμεσα αγωνιστικά και ψυχολογικά , δέχτηκε το γκολ από το Ζόνας .

Έτσι η Μπενφίκα απέκτησε ισχνό προβάδισμα , όμως ένα παιχνίδι στην Ρωσία πάντα έχει ιδιαιτερότητες οπότε ούτε εδώ μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανατροπής των δεδομένων.

Αυτή ήταν η πρώτη μέρα του Τσάμπιονς Λιγκ για το 2016 , με δύο ματς στα οποία παίχτηκε ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας από τους γηπεδούχους και αμυντικογενές από τους φιλοξενούμενους , οι οποίοι εν μέρει πέτυχαν τον σκοπό τους αφού αν και έχασαν την μάχη αυτή δεν έχουν χάσει σίγουρα και τον πόλεμο.

Το πρόγραμμα του Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίζεται την Τετάρτη 17/02 με τα παιχνίδια ανάμεσα στην Γάνδη και την Βόλφσμπουργκ , το ζευγάρι –έκπληξη αυτής της φάσης, σε ένα παιχνίδι που νομίζω ότι δεν χωράνε προγνωστικά και με αυτό της Ρόμα με την Ρεάλ Μαδρίτης , παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους φιλοξενούμενους αλλά δεν μπορούμε να ξεγράψουμε –τουλάχιστον για αυτό το παιχνίδι – τους Τζιαλορόσι όταν αγωνίζονται στο γήπεδο τους .

Ευθύμης  Φασουλάκης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση