HomeΣΠΟΡΞάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Ξάνθη με τον Αστέρα Τρίπολης έμειναν στη «λευκή ισοπαλία», ένα αποτέλεσμα που δεν βόλεψε καμία από τις δύο ομάδες.

Η εικόνα του αγώνα

Το θέαμα ήταν φτωχό στο πρώτο ημίχρονο, αφού κι οι δύο ομάδες δημιουργούσαν φάσεις με το… σταγονόμετρο. Ο Αστέρας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε την κατοχή (33%-67%), αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε ξεκάθαρες ευκαιρίες.

Μοναδικές αξιόλογες φάσεις, δύο σουτ του Έρβεν Μούκαμ (3′, 27′), τα οποία πέρασαν απελπιστικά άουτ. Μετά το 30′, η Ξάνθη ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο και άσκησε ασφυκτική πίεση προς την αντίπαλη εστία.

Παρόλα αυτά, υπήρχε ξεκάθαρο πρόβλημα στην τελική πάσα, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαντής να χρειαστεί να αντιδράσει μόνο σε ένα μακρινό σουτ του Βασίλη Σκούρτη.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς τόσο η Ξάνθη όσο κι ο Αστέρας έδειξαν διάθεση να κυνηγήσουν το πολυπόθητο γκολ. Μέσα σε διάστημα δύο λεπτών (52′-53′) οι δύο «μονομάχοι» έχασαν δύο καλές ευκαιρίες με τον Απόστολο Γιάννου και τον Πέτρο Ορφανίδη, τα σουτ των οποίων δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Μετά τη συμπλήρωση 60 λεπτών και σε συνάρτηση με τις πολλές αλλαγές, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε -εκ νέου- αισθητά. Οι Αρκάδες διατήρησαν την «φλύαρη» κατοχή, ενώ οι Ακρίτες προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τελευταία αξιόλογη φάση, ένα γυριστό του Γιώργου Ζησόπουλου, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Φακούντο Μπερτόγλιο, το οποίο μπλόκαρε με ευκολία ο Μιχάλης Ζαρόπουλος. Λίγο πριν το 90′, ο Μούκαμ ανατράπηκε μέσα στην μεγάλη περιοχή από τον Μανώλη Μπέρτο, αλλά ο κ. Παπαδόπουλος έδειξε να συνεχιστεί κανονικά το παιχνίδι.

MVP

Οι δύο τερματοφύλακες ήταν ιδιαίτερα σταθεροί, όποτε χρειάστηκε να επέμβουν, αποτελώντας τους μοναδικούς διακριθέντες της αναμέτρησης.

Αδύναμος κρίκος

Ο Νιέτο, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες αναμετρήσεις, δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης και χάθηκε στη γενικότερη μετριότητα.

Σχόλιο

Ο Αστέρας Τρίπολης συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις, όντας στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ακίνδυνος και με ξεκάθαρη έλλειψη δημιουργίας.

Στον αντίποδα, η Ξάνθη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το σπουδαίο διπλό στη Λεωφόρο και να προχωρήσει με νίκες στο πρωτάθλημα, δείχνοντας αρκετά ασύνδετη και με προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι πέρα για πέρα δίκαιο, αφού καμία από τις δύο ομάδες δεν έθελξε με την απόδοσή της.

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης, Λουσέρο, Ορφανίδης (56′ Παπαστεριανός), Νιέτο, Σολτάνι, Σκούρτης (66′ Καπετάνος).

Αστέρας Τρίπολης: Μπάντης, Κιτοκό, Ζησόπουλος, Αλόκο, Γιαννούλης, Ντουντού, Χαμντανί, Μάσα (72′ Ιωαννίδης), Μούκαμ, Μπερτόγλιο, Γιάννου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση