HomeΚΡΗΤΗΑρχιεπίσκοπος Κρήτης για την καύση των νεκρών: «Πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις μας»

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης για την καύση των νεκρών: «Πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις μας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις θέσεις της ορθόδοξης Εκκλησίας για το ζήτημα της καύσης των νεκρών παρουσίαση στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος.

Όπως επισήμανε ο ίδιος η ορθόδοξη εκκλησία αντιτίθεται στη καύση των νεκρών και τόνισε ότι «οφείλουμε να σεβαστούμε τις παραδόσεις μας και όλα όσα μας κληροδότησαν οι πατέρες της εκκλησίας».

Η παρέμβαση του κ.κ. Ειρηναίου στη συνεδρίαση έγινε με αφορμή τη συζήτηση για το ζήτημα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου στην Κρήτη. Η συνεδρίαση είχε διερευνητικό χαρακτήρα, καθώς πρόθεση της δημοτικής αρχής ήταν να διαπιστώσει ποιες ήταν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων στο συγκεκριμένο θέμα που θεωρείται κοινωνικά και θρησκευτικά ευαίσθητο.

eirhnaios dimotiko symboulio2

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός κατέθεσε στο σώμα την εισήγηση της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου σε τοπικό επίπεδο.

Μάλιστα θα υπάρξει η σύσταση ειδικής επιτροπής του Δήμου Ηρακλείου που θα ασχοληθεί με τις παραμέτρους του ζητήματος και προωθήσει την ίδρυσή του, ενώ πρόθεση είναι το έργο της κατασκευής της συγκεκριμένης υποδομής να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

eirhnaios dimotiko symboulio4

eirhnaios dimotiko symboulio3

Διαφήμιση
Διαφήμιση