HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠόλος έλξης το «4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

Πόλος έλξης το «4ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Άρωμα και γεύσεις κρητικής παράδοσης κυριάρχησαν και εντυπωσίασαν στο 4ο  Φεστιβάλ κρητικής κουζίνας  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Ρουσσοχώρια αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα της κρητικής διατροφής.

Παραδοσιακά φαγητά βασισμένα σε υλικά που προσφέρει η κρητική ύπαιθρος, μοναδικές γεύσεις και αγνά προϊόντα από κάθε γωνιά του νησιού, ήταν οι πρωταγωνιστές του Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Πρόκειται για ένα παγκρήτιο πολιτιστικό γεγονός διανθισμένο με αρώματα και γεύσεις της τοπικής παράδοσης που ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο μέλη πολιτιστικών συλλόγων από όλη την Κρήτη που συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Οι συμμετέχοντες  ετοίμασαν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές συνταγές του τόπου τουςτις οποίες δοκίμασαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής και γεύτηκαν όσοι βρέθηκαν στο κέντρο Πάνθεον όπου πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ.

Από το εφτάζυμο, τα λουκάνικα και το απάκι…ως τα πιο σπάνια φαγητά και εδέσματα.

Ανάμεσα στους κριτές και η διεθνώς καταξιωμένη σεφ Ντίνα Νικολάου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση