HomeΥΓΕΙΑΥπόσχονται προσλήψεις για την αντιμετώπιση της γρίπης, αλλά από… Μάρτιο

Υπόσχονται προσλήψεις για την αντιμετώπιση της γρίπης, αλλά από… Μάρτιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναγνωρίζουν το πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά υπόσχονται λύση από… Μάρτιο για το θέμα της γρίπης, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες ανθρώπους και έχει οδηγήσει μάλιστα στο θάνατο περισσότερους από 77 συνανθρώπους μας.

Την περίοδο αυτή, όπως κάθε χρονιά, η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση, ο κρατικός μηχανισμός όμως είναι απολύτως απροετοίμαστος και με… τραγική «χρονοκαθυστέρηση» υπόσχεται να αντιδράσει από Μάρτιο!

Ο τρόπος αντίδρασης του κράτους είναι οι προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, που θα γίνει μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Mega.

Ήδη τρέχει αυτή η «ειδική» προκήρυξη, όπως είπε ο υπουργός για να προσληφθούν 500 άτομα, 400 νοσηλευτές και 100 γιατροί, με διαδικασία «διαφορετική», όπως υποστήριξε: «Η διαδικασία έχει γίνει με διαφορετικό τρόπο, καθώς η ένωση εντατικολόγων παρενέβη στην κατανομή των θέσεων, ενώ θα υπάρχουν κριτήρια ΑΣΕΠ, αλλά όχι οι διαδικασίες».

Ο κύριος Ξανθός παραδέχθηκε ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει πρόβλημα στην αντιμετώπιση της γρίπης και πως «έχει μια βάση η κριτική», αλλά υποστήριξε πως είναι «υπερβολή ότι πεθαίνει κόσμος αβοήθητος». Εν τούτοις, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρέθεσε ο ίδιος, «καθημερινά μόνο στην Αττική έχουμε λίστα αναμονής 40-50 άτομα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση