HomeΚΡΗΤΗΈκαναν αίσθηση, την … κατσούνα σύμβολο των αγροτικών κινητοποιήσεων και επιστρέφουν στην Κρήτη!

Έκαναν αίσθηση, την … κατσούνα σύμβολο των αγροτικών κινητοποιήσεων και επιστρέφουν στην Κρήτη!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αναμφισβήτητα ήταν οι πρωταγωνιστές των σημερινών αγροτικών κινητοποιήσεων στην Αθήνα. Ο αυθορμητισμός τους, ο δυναμισμός και ο κυρίως ο αψύς χαρακτήρας τους, οι ενδυματολογικοί τους κώδικες, η ντοπιολαλιά τους και η ιδιομορφία που παρουσιάζουν ως διαδηλωτές έκαναν αίσθηση. Οι ατάκες τους και τα τραγούδια τους έγιναν viral, το κυνηγητό με τους άνδρες των ΜΑΤ και η μοναδική τεχνική τους στην … περιφρούρηση έδωσαν τροφή σε σχόλια, ρεπορτάζ και αναρίθμητα post στα social media.

agrotes kritis3

Ο λόγος, φυσικά, για τους αγρότες της Κρήτης, οι οποίοι αφού κατάφεραν να διατρανώσουν με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο για τα δεδομένα της Αθήνας τα αιτήματά τους ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό, θεωρούν την κινητοποίησή τους στην πρωτεύουσα επιτυχημένη και … επιστρέφουν στη βάση τους.

Όπως έγινε γνωστό, οι αγρότες της Κρήτης έφυγαν από τη μεγαλειώδη αγροτική κινητοποίηση στο Σύνταγμα, τη μεγαλύτερη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, και ετοιμάζονται να επιστρέψουν με τα πλοία της γραμμής στο Ηράκλειο και τη Σούδα αντίστοιχα.

Η επιστροφή τους αποφασίστηκε καθώς αφέθηκαν ελεύθεροι οι τέσσερις αγρότες που είχαν συλληφθεί το πρωί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που είχαν σημειωθεί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

agrotes3

Διαφήμιση
Διαφήμιση