HomeΚΡΗΤΗΣτην… Βουλή τα δάνεια των ΟΕΚ όλων των κατηγοριών

Στην… Βουλή τα δάνεια των ΟΕΚ όλων των κατηγοριών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε σήμερα η ερώτηση του  γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης για την ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ.

Ο Βουλευτής υπογράμμισε πως η πληρωμή των παραπάνω δανείων, που έχουν χορηγηθεί από τον ΟΕΚ είτε με ίδια κεφάλαια, είτε σε συνεργασία με τις τράπεζες, είτε πρόκειται για δικαιούχους κατοικιών ΟΕΚ, που δεν τις έχουν αποπληρώσει ακόμη, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από τους δανειολήπτες λόγω της μείωσης του εισοδήματος τους και η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε ρύθμιση ανάλογη με αυτή του 2011(την οποία είχε επεξεργαστεί ο ίδιος ως Υφυπουργός Εργασίας).

Η αρμόδια Υπουργός αναγνώρισε το πρόβλημα, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, που είναι διάδοχος των δανείων ΟΕΚ, από τα 88.000 δάνεια ύψους 1,5 δις τα 52.000 δεν εξυπηρετούνται.

Στην συνέχεια ο κ. Κεγκέρογλου ανέπτυξε το πνεύμα του άρθρου 55 νόμου του ν.4305/14 και κατάφερε να αποσπάσει δέσμευση από την αρμόδια Υπουργό ότι οι ευνοϊκές αυτές ρυθμίσεις επιμήκυνσης, που έχουν να κάνουν με δάνεια από τράπεζες με επιδότηση επιτοκίου  θα επεκταθούν και το έτος 2016.

Σε ότι αφορά το  σημαντικό θέμα των δανείων, που χορηγήθηκαν από τον ΟΕΚ  με ίδια κεφάλαια ή σε συνεργασία με τράπεζες, ο κ. Κεγκέρογλου προέτρεψε προς την αξιοποίηση του άρθρο 19 του ν.4019 του 2011, δίνοντας νέα προθεσμία για την ένταξη των δικαιούχων δανειοληπτών του ΟΕΚ και βρήκε έμμεση ανταπόκριση, αφού η Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ρύθμιση σε 1,5 μήνα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση