HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠτώση για τέταρτη ημέρα στο Χρηματιστήριο – Απώλειες πάνω από 3% με το «καλημέρα»

Πτώση για τέταρτη ημέρα στο Χρηματιστήριο – Απώλειες πάνω από 3% με το «καλημέρα»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από τις 440 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με ισχυρές απώλειες άνω του 3% στο ξεκίνημα. Με το βλέμμα στους «χρησμούς» του Eurogroup και με την προσοχή στραμμένη στις ξένες αγορές και παράλληλα στις αλλαγές που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα τα μεσάνυχτα στη σύνθεση των δεικτών του MSCI κινείται από το πρωί σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά, προσδοκώντας σε κάποιο νέο που θα μπορούσε να σπάσει την πτωτική τροχιά των τελευταίων συνεδριάσεων.

Και μόνον η παράθεση του αρνητικού ρεκόρ του Χ.Α, που με τη χθεσινή έκανε το 7×7 σε πτωτικές συνεδριάσεις, φτάνει για να αποτυπώσει τις διαθέσεις των επενδυτών.

Αρνητικό περιβάλλον

Τα όποια προσκόμματα στη διαπραγματευτική διαδικασία σε συνδυασμό με το «τοξικό» διεθνές περιβάλλον, συνθέτουν ένα απολύτως αρνητικό περιβάλλον και απαιτείται ένα σοκ για να αλλάξει τροχιά η αγορά.

Την ίδια ώρα με επίκεντρο τις τράπεζες αλλά και τις εταιρείες ενέργειας συνεχίζονται οι πιέσεις στην Ευρώπη με όλους τους κύριους δείκτες να χάνουν πάνω από 3%.

Το πρωί συνεχίστηκε ο «κατήφορος» στην Ασία. Στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2012 έκλεισε σήμερα ο Hang Seng, «βουτιά» 2,9% για τον Kospi στην Κορέα, καθώς οι αγορές άνοιξαν μετά από τριήμερη διακοπή λόγω της κινεζικής πρωτοχρονιάς. Κλειστή παρέμεινε σήμερα η αγορά στην Ιαπωνία.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση