HomeΚΡΗΤΗΑναβρασμός στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης – Ετοιμάζονται για την Αθήνα – «Ανυπότακτοι» οι Λασιθιώτες

Αναβρασμός στον αγροτικό κόσμο της Κρήτης – Ετοιμάζονται για την Αθήνα – «Ανυπότακτοι» οι Λασιθιώτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πυρετωδώς ετοιμάζονται οι αγρότες της Κρήτης για τη μετάβαση στην Αθήνα, όπου θα συμμετάσχουν στις αυριανές πανελλαδικές – παναγροτικές κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό και τη φορολογία που βαρύνει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Οι αγρότες της Κρήτης θα αναχωρήσουν απόψε με τα πλοία της γραμμής για τον Πειραιά. Οι διαδηλωτές της ανατολικής Κρήτης θα επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής στο λιμάνι του Ηρακλείου και αντίστοιχα οι συνάδελφοί τους της Δυτικής Κρήτης θα ταξιδέψουν από το λιμάνι της Σούδας.

Στη συνέχεια νωρίς το πρωί, αφού συγκεντρωθεί το κρητικό μπλόκ, η συμμετοχή του οποίου αναμένεται να είναι αξιοσημείωτα μεγάλη θα κατευθυνθούν αρχικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου και προγραμματίζουν να προχωρήσουν σε διαμαρτυρία, και το απόγευμα θα μεταβούν στο Σύνταγμα όπου θα συναντηθούν με τους αγρότες από τα υπόλοιπα 68 μπλόκα της χώρας. Στο Σύνταγμα οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν για τουλάχιστον 48 ώρες, αποκλείοντας την «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες του Λασιθίου εμφανίζονται «ανυπότακτοι» στην απαγόρευση της κυβέρνησης για διαδήλωση με τα τρακτέρ στην Αθήνα και διοργανώνουν εποχούμενη μετάβαση στο λιμάνι του Ηρακλείου δηλώνοντας αποφασισμένοι να μπουν στα πλοία με τα τρακτέρ τους.

Οι συνάδελφοί τους στον κόμβο του Κλαδισού αποχώρησαν σήμερα το πρωί από το μπλόκο προκειμένου να προετοιμαστούν για τη μετάβαση στην Αθήνα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την επιτυχία της πανελλαδικής κινητοποίησης στο Σύνταγμα θα εξαρτηθεί και η πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση