HomeΥΓΕΙΑΟι κόκκινες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σεξουαλικής διάθεσης

Οι κόκκινες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σεξουαλικής διάθεσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απόλαυση του φαγητού σχετίζεται από πάντα με αυτήν του έρωτα. Τις κόκκινες τροφές που αυξάνουν τα επίπεδα σεξουαλικής διάθεσης σας παρουσιάζουμε. Η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των αναπαραγωγικών οργάνων ενώ μπορεί να αυξήσει και τα επίπεδα της σεξουαλικής διάθεσης. Ειδικότερα, θα αναφερθούμε στις κόκκινες τροφές οι οποίες προάγουν την ερωτική επιθυμία αφού ανέκαθεν το κόκκινο χρώμα θεωρείται το χρώμα του έρωτα και του πάθους.

Kόκκινο κρασί: Έχει αποδειχτεί ότι σε μέτρια επίπεδα κατανάλωσης, το κρασί δρα ευεργετικά στην καρδιά και την κυκλοφορία του αίματος λόγω των αντιοξειδωτικών ουσιών (φλαβονοειδή)που περιέχει.

Ειδικά το κόκκινο κρασί περιέχει σε υψηλά ποσοστά την ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων. Το αλκοόλ σε μικρές ποσότητες (1-2 ποτηράκια) ανεβάζει τη διάθεση και προκαλεί άρση των αναστολών αφού χαλαρώνει το νευρικό σύστημα.

Προσοχή όμως στην ποσότητα αφού η αυξημένη κατανάλωση του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας.

Καυτερές κόκκινες πιπεριές: Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχεται στις καυτερές πιπεριές θεωρείται τονωτικό της σεξουαλικότητας καθώς προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και οδηγεί σε υπεραιμία. Επίσης αυτή η ουσία είναι υπεύθυνη για την εφίδρωση, την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και τους ταχύτερους καρδιακούς παλμούς, που ενεργοποιούν το σύστημα του οργανισμού.

Κρόκος Κοζάνης: Το σαφράν (κρόκος) αποτελεί ένα «κόκκινο θησαυρό» της φύσης, που όπως έχει βρεθεί από μελέτες τονώνει και ενισχύει τον οργανισμό. Οι αφροδισιακές του ιδιότητες οφείλονται στην κροκίνη και φαίνεται να σχετίζεται περισσότερο με την καλή στυτική λειτουργία.

Οι αρχαίοι αποδίδουν στον κρόκο αφροδισιακές ιδιότητες, ενώ πολλοί συγγραφείς τον συνδέουν με τον έρωτα και τη γονιμότητα και πολλοί ειδικοί αναφέρονται σε αυτόν ως ένα πολύ καλό τονωτικό.

Μπαρμπούνια: Βελτιώνει τις σεξουαλικές επιδόσεις του άνδρα χάρη στη μεγάλη περιεκτικότητά του στην αργινίνη, ένα αμινοξύ που είναι υπεύθυνο για την ανδρική στύση.

Κανέλα: Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που θεωρείται ότι ενισχύει τη λίμπιντο. Γαρίδες: Και γενικότερα τα οστρακοειδή θεωρούνται ισχυρά αφροδισιακά τρόφιμα αφού αποτελούν πλούσιες πηγές αμινοξέων, ντοπαμίνης, βιταμινών όπως η νιασίνη, που σχετίζεται με το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά κυρίως ψευδαργύρου που παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ορμονών, όπως είναι τα ανδρογόνα και η τεστοστερόνη.

Φράουλες: Οι φράουλες είναι εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, μια βιταμίνη Β που βοηθά στο να εμποδίζονται οι γενετικές ανωμαλίες στις γυναίκες. Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Berkley, το φολικό οξύ μπορεί επίσης να συνδέεται με τον υψηλό αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες. Επίσης , περιέχουν σημαντικά ποσά βιταμίνης C , η οποία έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μειώνει τα υψηλά επίπεδα κορτιζόλης και ενισχύει την παραγωγή σπερματικού υγρού.

Κεράσια: Τα κεράσια είναι πλούσια σε φυτοστερόλες και έρευνες έχουν δείξει ότι η πρόσληψη επαρκών ποσοτήτων φυτοστερολών, οδηγεί στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα. Αυτό είναι σημαντικό για την σεξουαλική μας δραστηριότητα, γιατί η χοληστερόλη φράζει τα αγγεία και δυσχεραίνει την καλή αιμάτωση που είναι τόσο σημαντική στην στυτική λειτουργία.

Φυσική κατάσταση

Ωστόσο, η κακή φυσική κατάσταση και η έλλειψη άσκησης έχουν συσχετιστεί με τα προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου «Johns Hopkins», που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «American Journal of Μedicine».

Οι ειδικοί εξηγούν ότι η αλάνθαστη συνταγή για την καλή κυκλοφορία του αίματος και την εύρυθμη λειτουργία των γεννητικών οργάνων, ιδιαίτερα στους άνδρες, είναι απλή: φυσική δραστηριότητα, αποφυγή υπερκατανάλωσης αλκοόλ αλλά και καπνίσματος σε συνδυασμό με την υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διαιτολογίου το οποίο βασίζεται στο μοντέλο της μεσογειακής διατροφής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων – φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια, κόκκινο κρασί (πάντα με μέτρο) και ελαιόλαδο σαν κύρια λιπαρή ύλη- μπορεί να αποτελέσει το μυστικό της ευζωίας συμπεριλαμβανομένης και της καλή ερωτικής ζωής.

life2day.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση