HomeΣΠΟΡΑτρόμητος – Παναθηναϊκός 1-0

Ατρόμητος – Παναθηναϊκός 1-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Χάρη σε ένα τρομερό γκολ του Μίλος Στόιτσεφ στο 65ο λεπτό, ο Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και σε συνδυασμό με το 0-0 της Λεωφόρου πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η εικόνα του αγώνα

Παρά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών, περίπου 1000 φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο Περιστέρι και προσπάθησαν να πλησιάσουν το γήπεδο. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απομακρύνουν και τελικά την αναμέτρηση να διεξάγεται κανονικά, χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε για τον Ατρόμητο την ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ από την άλλη, ο Αντρέα Στραματόνι που δεν είχε στη διάθεσή τους Ζέκα και Κουτρουμπή, έδωσε φανέλα βασικού στους Λουντ και Κλωναρίδη. Ο Παναθηναϊκός είχε από νωρίς της κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού, με τους γηπεδούχους να περιμένουν και να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Η καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας του Περιστερίου δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να φτιάξουν φάσεις, με αποτέλεσμα η μπάλα να γυρνάει κυρίως στο χώρο του κέντρου. Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά στο πρώτο ημίχρονο, με τη μοναδική ευκαιρία να σημειώνεται στο 43′. Ο Σουμπίνιο έκανε τη σέντρα σουτ από τα δεξιά, ο Λαζαρίδης μπήκε στην πορεία της μπάλας στη μικρή περιοχή, όμως ο Στιλ μπλόκαρε και κράτησε το μηδέν.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη φάση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 57′ με τον Κλωναρίδη να παίρνει την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση, αλλά τον Μπάρκα να αποκρούει. Βέβαια στη συγκεκριμένη φάση ο παίκτης του «τριφυλλιού» ήταν σε θέση οφσάιντ και κακώς δεν σηκώθηκε η σημαία του βοηθού. Βλέποντας την ομάδα του να δυσκολεύεται, ο Στραματσόνι πέρασε στο γήπεδο τον Μάρκους Μπεργκ στη θέση του Νίκου Καλτσά στο 65′. Ωστόσο ένα λεπτό αργότερα και κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τρομερό γυριστό σουτ του Στόιτσεφ μετά από σέντρα του Μπρίτο.

Το ντεμπούτο του για τον Παναθηναϊκό έκανε στο 75ο λεπτό ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Λουντ, με τους γηπεδούχους να τα παίζουν όλα για όλα. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή στα τελευταία λεπτά, όμως ο Ατρόμητος παίζοντας με πάθος στην άμυνα κατάφερε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 και να «σφραγίσει» μια σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

MVP

Το γκολ του Μίλος Στόιτσεφ έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε την πρόκριση στον Ατρόμητο. Εκτός από καθοριστικής σημασίας βέβαια, ήταν και πανέμορφο, ενώ ο Αντρέα Στραματσόνι το χαρακτήρισε και γκολ της χρονιάς!

Αδύναμος κρίκος

Ανύπαρκτος επιθετικά ο Παναθηναϊκός. Ναι μεν οι απουσίες τον επηρέασαν, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για μια ομάδα όπως το «τριφύλλι».

Σχόλιο

Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Τραϊανός Δέλλας κάνει πολύ καλό κοουτσάρισμα. Μετά τη νίκη με την ΑΕΚ, ο Ατρόμητος νίκησε με το ίδιο σκορ και τον Παναθηναϊκό, δείχνοντας ότι πλέον η ομάδα πατάει στα πόδια της και έχει επιστρέψει για τα καλά. Το γκολ του Μίλος Στόιτσεφ έκρινε την αναμέτρηση σε ένα ματς που οι φάσεις ήταν ελάχιστες και φαινόταν ότι όποιος σκόραρε θα έπαιρνε και τη νίκη. Πολύ καλή εμφάνιση (ακόμη μία) από τον Βασίλη Μπάρκα, ο οποίος αν συνεχίσει έτσι δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του βασικού. Μια σπουδαία πρόκριση για τον Ατρόμητο κόντρα στα προγνωστικά. Ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε μία «κλασσική» ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι. Οι πολλές απουσίες επηρέασαν την ομάδα του Στραματσόνι κι αυτό φάνηκε. Δίκαιο το αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Μπάρκας, Κυβρακίδης, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Μπίτολο, Κεϊτά, Σουμπίνιο (69′ Ματέι), Μπρίτο (82′ Ουσέρο ), Στόιτσεφ, Ούμπιδες, Λε Ταλέκ (90′ Παπαδόπουλος)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Μολέδο, Πράνιτς, Εσιέν (90+1′ Λαγός), Λουντ (75′ Π. Βλαχοδήμος), Αμπέιντ, Βιγιαφάνες, Καλτσάς (64′ Μπεργκ), Κλωναρίδης

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση