HomeΥΓΕΙΑ«Ασπίδα» κατά του καρκίνου οι ώριμες μπανάνες

«Ασπίδα» κατά του καρκίνου οι ώριμες μπανάνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι μπανάνες, κυρίως οι ώριμες, μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες για την πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου. Σύμφωνα με έρευνα Ελβετών επιστημόνων, όταν οι μπανάνες μαυρίζουν, παράγεται ένα ένζυμο, η τυροσινάση, που «δείχνει» την ανάπτυξη του μελανώματος.

Πρόκειται για  ένα ένζυμο το οποίο υπάρχει στο ανθρώπινο δέρμα και σε μεγάλες ποσότητες σε άτομα που πάσχουν από μελάνωμα, όπως επισημαίνουν ερευνητές από το Εργαστήριο Laboratory of Physical and Analytical Electrochemistry στην Ελβετία.

Άλλη έρευνα που είχε διεξαχθεί από Ιάπωνες μελετητές είχε δείξει ότι, στη φάση που η μπανάνα αρχίζει να γεμίζει μαύρες κηλίδες στη φλούδα της, παράγεται μια ουσία που ονομάζεται TNF (παράγοντας νέκρωσης όγκων), η οποία έχει την ικανότητα να καταπολεμά τα μη φυσιολογικά κύτταρα. Όσο πιο σκούρες οι κηλίδες τόσο μεγαλύτερη η συγκέντρωση της ουσίας. Και όσο πιο ώριμη είναι η μπανάνα , τόσο μεγαλύτερη είναι η αντικαρκινική της προστασία.  Η ιαπωνική έρευνα υποστηρίζει επίσης ότι, οι ώριμες μπανάνες μπλοκάρουν τα καρκινικά κύτταρα και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.

Η μελέτη που διεξήχθη σε ποντίκια είχε δείξει ότι, μόλις καταναλώνουμε μία μπανάνα, ο οργανισμός παράγει μία ουσία την κυτοκίνη TNF, που βοηθά τον οργανισμό να προλαμβάνει και να καταπολεμά τον καρκίνο. Υπενθυμίζεται ότι η μπανάνα είναι πλούσια σε κάλλιο, βιταμίνες A, B, C και D αλλά και αντιοξειδωτικά. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και μας φτιάχνει την διάθεση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση