HomeΟΙΚΟΝΟΜΙΑΝέα πρόταση Κατρούγκαλου για να αρθεί το αδιέξοδο με το ασφαλιστικό

Νέα πρόταση Κατρούγκαλου για να αρθεί το αδιέξοδο με το ασφαλιστικό

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βελτιωμένη πρόταση για μεταβατική περίοδο τριών ετών κατέθεσε ο υπουργός Εργασίας στους κλάδους των επιστημόνων και των ελεύθερων επαγγελματιών που απέρριψαν τη συνέχιση του διαλόγου προσανατολιζόμενοι σε νέες κινητοποιήσεις.

Ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι το 66% των ελεύθερων επαγγελματιών θα έχουν αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματός του μετά από την καταβολή των φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων.

Η πρόταση προβλέπει έκπτωση κατά 50% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ. Η έκπτωση θα απομοιώνεται κλιμακωτά κατά 1% για κάθε 1.000 ευρώ (με εισόδημα για 20.000 η έκπτωση θα ανέρχεται σε 40%, για 30.000 στο 30% κλπ).

Επανεξέταση των συντελεστών

Στο τέλος αυτής της μεταβατικής περιόδου θα επανεξεταστούν συνολικά οι συντελεστές ενόψει της απόδοσής τους και του κατά πόσο συνεισέφεραν στην αύξηση της εισφοροδοτικής βάσης.

Ανάλογες εκπτώσεις προβλέπεται να ανακοινωθούν και για τους αγρότες αλλά και για κλάδους επιστημόνων με ιδιαίτερα επαγγελματικά χαρακτηριστικά όπως οι δικηγόροι για τους οποίους θα προβλεφθεί μείωση εισφοράς υπέρ της επικούρισης και του εφάπαξ.

Το κουαρτέτο σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο έχει ενημερωθεί για την πρόθεση της κυβέρνησης που συζητά κατά προτεραιότητα με την κοινωνία για να απαλύνει την επιβάρυνση των ασφαλισμένων από τις εισφορές.

Νωρίτερα οι επιστημονικοί κλάδοι, ζήτησαν μια σαφέστερη πρόταση και ανακοίνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση