HomeΚΡΗΤΗΟ Β. Κεγκέρογλου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Ο Β. Κεγκέρογλου για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για τα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης απηύθυναν ερώτηση ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου και η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου στον Υπουργό Υγείας.

Στην ερώτηση αναφέρονται : “Κύριε Υπουργέ, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία αποτελείται από 230 πρωτοβάθμια Σωματεία, τα οποία υπερασπίζονται και διεκδικούν τα δικαιώματα 200.000 παιδιών που πάσχουν κυρίως από Νοητική Υστέρηση, Αυτισμό, Ψυχοσωματικές, Κινητικές και Πολλαπλές Αναπηρίες.

Με το υπ’ αρίθμ. πρωτ. 28/29-1-2016 έγγραφό της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία σας ζήτησε συνάντηση με τους εκπροσώπους της, προκειμένου να συζητηθούν σοβαρά και επείγοντα θέματα.

Μεταξύ άλλων ζητούν: α) να δοθεί άμεσα λύση στο θέμα των Σ.Υ.Δ Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, με την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με το άρθρο 48 του ν.4316/14 σχετικά με την καταβολή του ειδικού νοσηλίου από τον ΕΟΠΥΥ, β)να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης και σύναψης συμβάσεων μεταξύ ΕΟΠΥΥ και Σ.Υ.Δ και γ) να συζητηθούν τα υπόλοιπα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ: 1.Προτίθεστε να εκδώσετε άμεσα την παραπάνω ΚΥΑ, προκειμένου να αποφευχθεί ο ορατός κίνδυνος κλεισίματος και άλλων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης; 2. Προτίθεστε να προγραμματίσετε συνάντηση για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία;

Διαφήμιση
Διαφήμιση