HomeΚΡΗΤΗΟύτε βήμα πίσω από τους αγρότες- Προχωρούν σε καταλήψεις και δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

Ούτε βήμα πίσω από τους αγρότες- Προχωρούν σε καταλήψεις και δίνουν ραντεβού στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν οι αγρότες της Κρήτης από τις κινητοποιήσεις τους, ενδυναμώνοντας τον αγώνα τους σε ολόκληρο το νησί.

Μετά τη συνεδρίαση του πανελλήνιου συντονιστικού οργάνου στη Νίκαια, όπου αποφασίστηκε

μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, οι αγρότες της Κρήτης αποφάσισαν από την πλευρά τους, κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, με καταλήψεις και ενίσχυση των μπλόκων τους.

Ηράκλειο

Υπό κατάληψη τελεί από χθες το απόγευμα η Εφορία Ηρακλείου από αγρότες, που συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο στη Λεωφόρο Κνωσού με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα.

258972

Σκοπός της παρουσίας τους εκεί είναι να εμποδίσουν τη λειτουργία της υπηρεσίας.

Οι αγρότες του Ηρακλείου θα αποφασίζουν καθημερινά για το ποια δημόσια υπηρεσία θα αποκλείουν την επόμενη ημέρα.

258981

Ωστόσο αγρότες από το μπλόκο των Πραιτωρίων συμμετείχαν στη χθεσινή σύσκεψη στη Νίκαια, καλεί όλους να συμμετάσχουν στο πανελλήνιο συλλαλητήριο στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση την ερχόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα στο λιμάνι Ηρακλείου.(Τηλέφωνα συμμετοχής: 697 780 6412 – Καρκαβάτσος Μανώλης, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων 698 344 7705 – Γερασιμάκης Δημήτρης, αντιπρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων). Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Πρωτοβολίας για την ανασυγκρότηση του ΑΣ Ηρακλείου. (Τηλέφωνο συμμετοχής: 6945582573).

258979

Χανιά

Την ίδια ώρα αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται και οι αγρότες στα Χανιά.

Αγρότες από τα ξημερώματα έχουν προχωρήσει σε κατάληψη της Τράπεζας της Ελλάδος.

agrotes-xania

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χανίων θα αναχωρήσουν την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου από το λιμάνι της Σούδας για την Αθήνα. (Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στους κατά τόπους αγροτικούς συλλόγους καθώς και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 6942266104, 6945499815, 6945586577).

Στο μεταξύ το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια καλά κρατεί με τους αγρότες να κλείνουν το δρόμο στις 12 και 5 το απόγευμα για 10 λεπτά, ενώ το μπλόκο στον κόμβο του Κλαδισού παραμένει επ’αόριστον κλειστός.

Ρέθυμνο

Στον κόμβο του Ατσιπόπουλου παραμένουν και οι αγρότες του Ρεθύμνου, οι οποίοι όπως και χθες πραγματοποιούν κατάληψη στην εφορία.

Στον κόμβο του Ατσιπόπουλου η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπτεται καθημερινά για δύο ώρες από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία μετά το μεσημέρι.

Λασίθι

Στη θέση τους, στην είσοδο του Οροπεδίου Λασιθίου παραμένουν και οι αγρότες της περιοχής, με το δρόμο να ανοίγει ανάμισή ώρα για να περνούν τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση