HomeΣΠΟΡΠαναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1

Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ξάνθη απέδρασε με το διπλό από τη Λεωφόρο, επικρατώντας με 1-0 του Παναθηναϊκού, ο οποίος αγωνίστηκε με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερο από 40 λεπτά εξαιτίας της ανόητης αποβολής του Ζέκα. Ο Καρίμ Σολτάνι το «χρυσό» γκολ των Ακριτών.

Η εικόνα του αγώνα
Η «φλυαρία» του Παναθηναϊκού στον επιθετικό τομέα, αλλά και τα προβλήματα στον άξονα, έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες της Ξάνθης να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Λουκ Στιλ. Όμως, τόσο ο Πέτρος Ορφανίδης, όσο και ο Ντάνι Νιετο (29′) δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Άγγλο γκολκίπερ.

Χρειάστηκε να περάσουν 33 λεπτά προκειμένου οι «πράσινοι» να πραγματοποιήσουν την πρώτη τελική τους στον αγώνα, όμως η προβολή του Λούκας Βιγιαφάνιες, μετά από σέντρα του Νάνο, κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτυων του Μιχάλη Ζαρόπουλου.

Το «τριφύλλι» ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού, πίεσε για το γκολ, αλλά οι Ακρίτες έκλεισαν τους χώρους και δεν άφησαν περιθώρια… αισιοδοξίας.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η νευρικότητα και τα σκληρά μαρκαρίσματα έκαναν την εμφάνισή τους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Ζέκα να αντικρίσει την απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Καρίμ Σολτάνι.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα, κυνήγησε το γκολ και τελικά είδε τους κόπους της να αποδίδουν «καρπούς» στο 67ο λεπτό με σκόρερ τον Σολτάνι.

Ο Νιέτο έκανε την παράλληλα σέντρα από αριστερά και ο Αλγερινός επιθετικός με όμορφο πλασέ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν δύο καλές στιγμές με τους Βίκτωρα Κλωναρίδη (72′) και Ρόμπιν Λουντ (82′), όμως ο Ζαρόπουλος κράτησε ανέπαφη την εστία του με τρομερές αποκρούσεις. Μάλιστα, στο 85′ οι Θρακιωτες θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» τη νίκη, αλλά η κεφαλιά του Βασίλη Σκουρτη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Στιλ.

MVP
Ο Καρίμ Σολτάνι κέρδισε την αποβολή του Ζέκα, πέτυχε το «χρυσό» γκολ, όμως ο Ντάνι Νιέτο πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση και αξίζει απόλυτα τον τίτλο του MVP. Ο Ισπανός άσος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, ενώ έδωσε την ασίστ στον Αλγερινό για το 0-1.

Αδύναμος κρίκος
Ο Ζέκα, με την αψυχολόγητη ενέργεια στο 51ο λεπτό, ανάγκασε την ομάδα του να αγωνιστεί με αριθμητικό μειονέκτημα για περισσότερα από 40 λεπτά. Η απερισκεψία του αρχηγού του «τριφυλλιού» κόστισε σε μεγάλο βαθμό την ήττα από την Ξάνθη.

Σχόλιο
Οι πολλές απουσίες ήταν φανερό πως «αποδιοργάνωσαν» τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άρχισε να βρίσκει τα «πατήματά» του μετά το 30′. Όμως, η απερίσκεπτη ενέργεια του Ζέκα άλλαξε τα δεδομένα στο παιχνίδι και έδωσε την ευκαιρία στην «καλά διαβασμένη» Ξάνθη να κλείσει στα καρέ τους τούς «πρασίνους» και τελικά να πετύχει το γκολ.

Παρά την υπερπροσπάθεια των τελευταίων λεπτών το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης δεν ήρθε, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να απολέσει τρεις σημαντικούς βαθμούς στη μάχη που δίνει για τη δεύτερη θέση.

Οι συνθέσεις
Παναθηναϊκός: Στιλ, Μαρινάκης, Ταυλαρίδης, Μολέντο, Νάνο, Λαγός 75′ Λουντ), Ζέκα, Πέτριτς, Κλωναρίδης, Καλτσάς (53′ Εσιέν), Βιγιαφάνιες (64′ Πράνιτς).

Ξάνθη: Ζαρόπουλος, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Φλίσκας (70′ Παπαστεργιανός), Νιέτο (80′ Βασιλακάκης), Ορφανίδης, Λισγάρας, Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (59′ Σκούρτης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση