HomeΣΠΟΡΛεβαδειακός – Πανθρακικός 1-1

Λεβαδειακός – Πανθρακικός 1-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Πανθρακικός, παρότι αγωνίστηκε για περισσότερο από 35 λεπτά με παίκτη λιγότερο, κατάφερε να «κλέψει» το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από τον Λεβαδειακό, χάρη σε γκολ του Στέλιου Ηλιάδη στο 87′. Ο Βαγγέλης Μάντζιος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι είχε δώσει το προβάδισμα στους Βοιωτούς.

Η εικόνα του αγώνα

Μετά από ένα αδιάφορο πρώτο 30λεπτο, ο Λεβαδειακός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε για το πολυπόθητο γκολ, αλλά σε δύο περιπτώσεις ο Γιώργος Αθανασιάδης με τρομερές αποκρούσεις στην κεφαλιά του Μοχάμεντ Μπεν (31′) και στο σουτ του Γκεόρκε Μερεμπασβίλι. Οι Βοιωτοί διατήρησαν τα ηνία του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Πανθρακικος επέλεξε να έχει παθητικό ρόλο, με σκοπό να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις.

Τελικά, στο 54′ ο Βαγγέλης Μάντζιος έβαλε σε θέση οδηγού τον Λεβαδειακό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Μπεν σε ανατροπή από τον Αντώνη Τσιάρα, ο οποίος είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Πανθρακικός, παρά το αριθμητικό κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης και τελικά η προσπάθεια απέδωσε καρπούς στο 87ο λεπτό. Ο Στέλιος Ηλιάδης κέρδισε την κόντρα από τον Θοδωρή Τριποτσέρη, μπήκε στην μεγάλη περιοχή και με όμορφο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

MVP

Ο Στέλιος Ηλιάδης πέτυχε το «χρυσό γκολ» για τον Πανθρακικό, αλλά ο Γιώργος Αθανασιάδης με τις εντυπωσιακές επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος κράτησε όρθια την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος

Ο Αμπντούλ Ατζαγκούν αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Παναθηναϊκό προκειμένου να κάνει τη διαφορά για τον Λεβαδειακό, αλλά για δεύτερη σερί αναμέτρηση είχε μετριότατη απόδοση. Δίκαια έγινε αλλαγή στο 62ο λεπτό.

Σχόλιο

Ο Λεβαδειακός είχε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί την ήττα του Αστέρα Τρίπολης από τον Πλατανιά και να μειώσει τη διαφορά από την πέμπτη θέση, αλλά έδειξε σημάδια κούρασης και… υποτίμησης. Οι Βοιωτοί θα μπορούσαν να «καθαρίσουν» τη νίκη, απ’ τη στιγμή που ο Πανθρακικός αγωνιζόταν με 10 παίκτες, αλλά επέλεξαν να οπισθοχωρήσουν για να κρατήσουν το 1-0, με αποτέλεσμα να το «πληρώσουν». Απ’ την άλλη πλευρά, ήταν ξεκάθαρο πως ο Πανθρακικός μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μοναδικό στόχο να διατηρήσει ανέπαφη την εστία του, αλλά παρότι το σχέδιο δεν δούλεψε, οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και πήραν έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Οι συνθέσεις

Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Στάθης (69′ Γιάχιτς), Τριποτσέρης, Μεντί, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Ατζαγκούν (62′ Ντομοβτσίσκι), Μάγκας (66′ Μουλόπουλος), Μπεν, Μερεμπασβίλι, Μάντζιος.

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Μελίσσης, Μπουγαΐδης, Ποτουρίδης, Ηλιάδης, Τσιάρας, Χρήστου, Μουδούρογλου (58′ Χαβίτο), Χασομέρης, Ίγκορ (94′ Νικόλτσης).

Διαφήμιση
Διαφήμιση