HomeΚΡΗΤΗΚανονικά από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων-Ανέστειλε την κινητοποίηση η ΠΝΟ

Κανονικά από αύριο τα δρομολόγια των πλοίων-Ανέστειλε την κινητοποίηση η ΠΝΟ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν από αύριο και μετά τις 6:00 τα δρομολόγια των πλοίων, καθώς, σε σημερινή συνεδρίασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων και επανάληψή τους τις επόμενες ημέρες, σε συγκεκριμένο χρόνο που θα αποφασίσει η διοίκηση της Ομοσπονδίας των ναυτικών.

Η ΠΝΟ ζητά την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εκτιμά ότι έως σήμερα δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση στα αιτήματά τους και προειδοποιεί ότι ο αγώνας των ναυτικών θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται, ότι τα 14 ναυτεργατικά σωματεία έχουν ανακοινώσει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη Βουλή.

Εν τω μεταξύ, η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) συμμετέχει από κοινού με τους συλλόγους των υπαλλήλων και εργαζομένων του ΝΑΤ, του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του ΕΛΟΕΝ και της Εστίας των Ναυτικών, σε συγκέντρωση, σήμερα το μεσημέρι, έξω από τη Βουλή.

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από τις μέχρι σήμερα απεργιακές της κινητοποιήσεις με κύριο και πρωταρχικό αίτημα την απόσυρση του Νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, και ιδίως μετά τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και πορείες όλων των εργαζομένων σε όλα τα μέρη και σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, αποφάσισε τα ακόλουθα:

Πρώτα απ’ όλα θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία των απεργιακών μας κινητοποιήσεων. Θα ήταν παράλειψη της Διοίκησης να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στα λοιπά σωματεία και σε όσους συγχρονίστηκαν με τις κινητοποιήσεις της ΠΝΟ και κυρίως να ευχαριστήσει και το επιβατικό κοινό για την πλήρη κατανόηση του στο δίκαιο αγώνα μας.

H απεργία μας ναι μεν λήγει αύριο Σάββατο στις 06.00 το πρωί, πλην όμως δεν λήγει η εμπόλεμη κατάσταση.

Η Διοίκηση της ΠΝΟ και σύσσωμος ο κλάδος των ναυτεργατών βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση και δεν πρόκειται να αναστείλουν τον αγώνα παρά μόνο με την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις, πλην όμως αυτή τη στιγμή προέχει το Ασφαλιστικό.

Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στα νέα καλέσματα της Ομοσπονδίας για κλιμάκωση του αγώνα.

Μέχρι τότε οργανωνόμαστε και προετοιμαζόμαστε για την τελική επιτυχία του αγώνα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση