HomeΣΠΟΡΗρακλής – ΑΕΚ 0-1

Ηρακλής – ΑΕΚ 0-1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ΑΕΚ, με προίκα το 4-1 του πρώτου αγώνα, επικράτησε με 1-0 του Ηρακλή στο «Καυτανζόγλειο», έφτασε τις 9 σερί νίκες μέσα στο 2016 και πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η εικόνα του αγώνα
To 4-1 του πρώτου αγώνα δεν άφηνε πολλά περιθώρια στους γηπεδούχους, οι οποίοι, παρόλα αυτά, μπήκαν δυνατά και κυνήγησαν ένα γρήγορο γκολ προκειμένου να επιστρέψουν στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Όμως, οι παίκτες της ΑΕΚ έκλεισαν τους χώρους και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στην κόντρα επίθεση με τους ταχύτατους Ντιέγκο Μπουονανότε και Βαγγέλη Πλατέλλα.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δύο καλές στιγμές σε διάστημα τριών λεπτών (9′-11′), αλλά η εκτέλεση φάουλ του Πέτρου Μάνταλου και το δυνατό σουτ του Ραφίκ Τζεμπούρ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Το πρώτο 15λεπτο αποδείχθηκε «καταραμένο» για τους παίκτες των δύο ομάδων, αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Άρης Σοϊλέδης έγινε αναγκαστική αλλαγή λόγω προβλήματος τραυματισμού, ενώ στο 14′ τον ακολούθησε κι ο Χουάντερσον.

Ο «Γηραιός» είχε την υπεροχή, αλλά δεν κατάφερε να τη μετουσιώσει σε γκολ, αφού η μπάλα έφτανε με δυσκολία στον Απόστολο Βέλλιο.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, ο «εξαφανισμένος» -μέχρι εκείνο το σημείο- Μπρούνο Σουκουλίνι, ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε δύο καλές στιγμές, αλλά στο 34′ ο Ντούσαν Περνίς αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Αργεντινό άσο, ενώ στο 39′ το σουτ που επιχείρησε πέρασε μακριά από την εστία του Σλοβάκου τερματοφύλακα.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν τη σημαντικότερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά το σουτ του Κοσμά Τσιλιανίδη πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Αλάιν Μπαρόχα.

Ο Έλληνας επιθετικός διαμαρτυρήθηκε για κράτημα του Βασίλη Λαμπρόπουλου μέσα στην μεγάλη περιοχή, αλλά ο Δημήτρης Θάνος έδειξε «παίζεται».

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για την ΑΕΚ, αφού στο 50ο λεπτό ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ με όμορφο πλασέ, ύστερα από εξαιρετική συνεργασία των Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

Ο Ηρακλής προσπάθησε να ξεπεράσει την… ψυχρολουσία, πίεσε για την άμεση ισοφάριση, αλλά τα σουτ των Πουρτουλίδη (60′), Βέλλιου (74′) και Ιντζόγλου (75′) δεν βρήκαν εστία.

Η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ διαχειρίστηκε σωστά το υπέρ της προβάδισμα και πανηγύρισε τη νίκη και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

MVP
Ο Πέτρος Μάνταλος συνέχισε τις θετικές εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη επί του Ηρακλή. Ο Έλληνας άσος πραγματοποίησε μία μεστή και ώριμη εμφάνιση, δείχνοντας πως «κουμπώνει» σιγά σιγά στη θέση του εσωτερικού μέσου.

Αδύναμος κρίκος
Ο Κερέμ Μπουλούτ, παρότι είχε διάθεση, δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Αλάιν Μπαρόχα. Ο Αυστραλός επιθετικός αποδείχθηκε «φλύαρος» στην τελική προσπάθεια και σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες για την ομάδα του.

Σχόλιο
Η ΑΕΚ είναι εμφανές πως έχει… ξεχάσει να χάνει! Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ, παρότι δεν έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, κατάφεραν να επικρατήσουν με 1-0 του Ηρακλή, φτάνοντας τις 9 σερί νίκες μέσα στο 2016. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο του αγώνα, παρά την προσπάθεια των παικτών του Ηρακλή.

Οι συνθέσεις
Ηρακλής: Χουάντερσον (15′ Περνίς), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Ζιαμπάρης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (68′ Πασάς), Μπουλούτ (77′ Λουκίνας), Τσιλιανίδης, Κυριακίδης, Βέλλιος.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σοϊλέδης (3′ Γκάλο), Σιμόες, Σουκουλίνι (67′ Κορδέρο), Μάνταλος, Πλατέλλας (67′ Πέκχαρτ), Μπουονανότε, Τζεμπούρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση