HomeΥΓΕΙΑΠέντε τα κρούσματα του ιού H1N1 στις ΜΕΘ της Κρήτης

Πέντε τα κρούσματα του ιού H1N1 στις ΜΕΘ της Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνολικά πέντε άτομα νοσηλεύονται τα τελευταία 24ώρα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσοκομείων της Κρήτης  έχοντας επιβεβαιωθεί ότι έχουν προσβληθεί απο τον συγκεκριμένο ιό της γρίπης H1N1.

Εκτός από τα περιστατικά του Ηρακλείου υπάρχουν και δύο ασθενείς στο Ρέθυμνο με τελευταίο επιβεβαιωμένο κρούσμα, μια 71χρονη γυναίκα η οποία νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο όταν εμφάνισε συμπτώματα ιού και πλέον κρίθηκε απαραίτητο από τους γιατρούς να γίνει η εισαγωγή της στην ΜΕΘ.

Επίσης στην Μονάδα Εντατικής του ίδιου νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται εδώ και ημέρες σε σοβαρή κατάσταση ένας άνδρας 40 ετών που και εκείνος έχει προσβληθεί από τον ιό H1N1.

Στο Ηράκλειο να θυμίσουμε ότι στο ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται ένα άτομο και στο Βενιζέλειο ,είναι δύο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα με τους επιστήμονες να διευκρινίζουν ότι ο Η1Ν1 που συνήθως προκαλεί βαριάς μορφής λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως σοβαρές πνευμονίες, απειλεί άμεσα όχι μόνο άτομα με προβλήματα υγείας, αλλά και υγιείς οργανισμούς. Σε κάθε περίπτωση πάντως η μοναδική ασπίδα προστασίας εκτός από τα μέτρα πρόληψης είναι ο εμβολιασμός.

«Συνιστώ στα άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας να εμβολιαστούν ακόμη και τώρα», εξηγεί ο διευθυντής της ΜΕΘ κ. Ανέστης Κιούλπαλης, που διευκρινίζει ότι μπορεί στις περιπτώσεις των ατόμων που είναι υγιείς, η γρίπη να έχει καλύτερη εξέλιξη, ωστόσο δεν παύει ως γρίπη να έχει αρκετά μεγάλη θνησιμότητα.

Οι επιστήμονες πάντως που εκτιμούν ότι βαδίζουμε προς την περίοδο έξαρσης της γρίπης, δεν παραλείπουν να τονίσουν ότι θα πρέπει να τηρούνται και μάλιστα με μεγάλη προσοχή, οι κανόνες υγιεινής, όπως και να αποφεύγονται οι επισκέψεις σε χώρους που συναθροίζονται πολλά άτομα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση